18 April 2013 Real Madrid's continuing financial success comes despite the recession in Spain
Real Madrid has overtaken Manchester United as the world's most valuable football club, according to business magazine Forbes.
It is the first time that Man Utd has lost the top spot since Forbes first started compiling its list in 2004.
Forbes now values the Spanish giant at $3.3bn (£2.2bn), with Man Utd in second place on $3.17bn. Barcelona is third.
Forbes said Real Madrid's financial success came despite the continuing woes of the Spanish economy.
"Real Madrid has been consistently delivering the highest revenues of any soccer team in the world, despite an intense economic meltdown in Spain," said Forbes.
"With superstars like Cristiano Ronaldo on the pitch, and coach Jose Mourinho on the bench, Real Madrid has thrived under the leadership of billionaire president Florentino Perez."
In coming to its figures, Forbes looks at a football club's various revenue streams, such as television money, ticket sales, merchandise and concessions.
After Barcelona on $2.6bn, Forbes found that Arsenal was the fourth richest club, worth $1.33bn, followed by Bayern Munich ($1.31bn), AC Milan ($945m), Chelsea ($901m), Juventus ($694m), Manchester City ($689m) and Liverpool ($651m)
David Beckham, now with French team Paris St-Germain, was the highest earning player, followed by Real Madrid's Ronaldo.{jcomments on}
www. Futbolekonomi.com’un vizyon ve misyonu temel olarak Futbol Ekonomisi Stratejik Araştırma Merkezi’nin (FESAM) vizyon ve misyonuna paralel ve aynı düzlemdedir.
Bu bağlamda temel misyonumuz: Futbolun yerel ve küresel makro özelliklerini incelemek ve yeni yapısal modeller önermek; bu kapsamda entelektüel gelişimi hızlandırmak ve buna ilişkin referans olabilecek bir database oluşturmak ve bunu tüm futbol araştırmacılarının emrine sunmak... Bu amaçla yapılan çalışmaları yayımlamak; gerekli her türlü bilimsel futbol araştırma ve geliştirme projelerine entelektüel anlamda destek vermek.
Temel Vizyonumuz: Önerilen yeni modellerin gerçekleştiğini görmektir.
Cocid-19 sürecinde 2021'e girerken Avrupa'da ve Türkiye'de Futbol Ekonomisi'nde yaşanılan değişim ve olumsuz gelişmeleri okumak için tıklayınız.
Yirmidördüncü Deloitte Money League raporuna göre Barcelona'nın 715.1 Milyon Euro'luk geliriyle ilk sırada yer aldığı, tamamı merkez lig kulüplerinden oluşan ve bir önceki yıla göre gelirleri %12 azalan Para Ligi raporunu okumak için tıklayınız
Türk futbolunun gelirlerinin ve ekonomik görünümünün mercek altına alındığı Futbol Ekonomi Raporu – EkoLig'in dördüncü sayısı yayınlandı. Süper Lig’in 2017-2018 sezonu sonunda 3,2 milyar TL olan geliri, 2018-19 sezonunda 4,2 milyar TL’na ulaştı. Bkz.
''Taraftar Algısına Göre Türkiye Süper Ligi Marka Değerini Etkileyen Faktörlerin ve Marka Değeri Boyutlarının Değerlendirilmesi'' Prof. Dr. Musa PINAR öncülüğünde yapılan bu araştırmayı okumak için tıklayınız.”
KPMG Avrupa’nın 32 Elit Kulübünün değerlemesini yaptı. Süper Lig’den Galatasaray ve Beşiktaş’ın da bulunduğu bu raporda en değerli kulüp 3.2 Milyar Euroluk değeriyle Real Madrid oldu. Raporu okumak için tıklayınız.
Futbolun Endüstriyel gelişimi, kulüplerin sportif ve iktisadi/mali yapılanışını derinden etkiliyor. Dorukhan Acar’ın Kurumsal Yönetim temelli yaklaşımı ile "Futbolda Endüstriyel Denge ve Başarı"yı okumak için tıklayınız”
Türkiye'de Kadın Futbolunun Gelişimi ve Günümüzdeki Durumu
Futbolda Finansal Sürdürülebilirlik Kapsamında ''Finansal Fair Play Başa Baş Kuralı ve Beşiktaş Futbol Kulübü Üzerinde Bir Uygulama Hüseyin AKTAŞ/Salih MUTLU,