Holiganlara verilecek cezaları önemli ölçüde artıran sporda şiddet yasasındaki 'hapis' maddelerine Adalet Bakanlığı karşı çıktı. TFF ile bakanlık heyeti 2 gün kapanıp konuyu çözeceki.
Yeniden düzenlenen ve 2 ay içerisinde çıkartılması için büyük çaba gösterilen Sporda Şiddet Yasası'na Adalet engeli..! İmzaya açılan yeni yasa bir tek Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in onayına takıldı. Bir taraftan komisyon çalışmalarını sürdürürken Adalet Bakanlığı, yasada 'hapis' cezasına karşı çıktı. Bakanlık kurmayları ile TFF ise konuyu çözmek için bugün ve yarın İstanbul'da biraraya gelecek ve sorunu çözümleyecek. İşte Adalet Bakanlığı cephesinin karşı çıktığı konular:
SPORDA HAPİS OLMAZ: Bakanlığın temsilcileri spor sahalarındaki eylemlerin tekrarında ön görülen 2-6 yıl arasında değişen hapis cezalarına karşı çıkıyor. Gerekçe ise 'Spor bir eğlence, sabit bir suç olduğunda zaten TCK hükümleri var. Bunun dışındaki eylemler için hapis cezasına gerek' şeklinde. TFF ise 'Yasada hapis olmayacaksa, ciddi bir yaptırım olmayacaksa holigan işi çözülmez' tezini savunuyor.
KÜFRE CEZA VERİLMEZ: Bakanlık yetkilileri, yeni yasada 'Çirkin ve kötü tezahürata 2-4 yıl hapis verilir' hükmüne tamamen karşı. Algı ise şöyle: 'İnsanlar statlara zaten küfretmek, deşarj olmak için geliyorlar. 400 TL ile geçinip tüm stresini statta atan adamı nasıl hapse atarız'
YENİ KAVRAMLAR OLMASIN: Sporda şiddet yasası ile öngörülen spor karakolu ve spor mahkemeleri uygulamaları da bakanlık nezdinde kabul görmedi.Yetkililer, sorunun idari mahkemelerde çözülmesinden yana. TFF ise İngiltere'de şiddeti 5 yıllık ciddi uygulamalarla bitiren eski Başbakan Margaret Thatcher'ın uyulamaları ile bakanlık heyetini iknaya çalışacak. Federasyon özellikle Çarşı'daki amigo hesaplaşması ve Beşiktaş-Bursa maçındaki olayları gündeme getirecek.
UCUZ KURTULDULAR Beşiktaş-Bursa maçında olay çıkartmaya yönelik hareketlerde bulunan 4 kişi bin 400'er lira para cezası ve 6 ay maç yasağıyla serbest bırakıldı.{jcomments on}
www. Futbolekonomi.com’un vizyon ve misyonu temel olarak Futbol Ekonomisi Stratejik Araştırma Merkezi’nin (FESAM) vizyon ve misyonuna paralel ve aynı düzlemdedir.
Bu bağlamda temel misyonumuz: Futbolun yerel ve küresel makro özelliklerini incelemek ve yeni yapısal modeller önermek; bu kapsamda entelektüel gelişimi hızlandırmak ve buna ilişkin referans olabilecek bir database oluşturmak ve bunu tüm futbol araştırmacılarının emrine sunmak... Bu amaçla yapılan çalışmaları yayımlamak; gerekli her türlü bilimsel futbol araştırma ve geliştirme projelerine entelektüel anlamda destek vermek.
Temel Vizyonumuz: Önerilen yeni modellerin gerçekleştiğini görmektir.
Cocid-19 sürecinde 2021'e girerken Avrupa'da ve Türkiye'de Futbol Ekonomisi'nde yaşanılan değişim ve olumsuz gelişmeleri okumak için tıklayınız.
Yirmidördüncü Deloitte Money League raporuna göre Barcelona'nın 715.1 Milyon Euro'luk geliriyle ilk sırada yer aldığı, tamamı merkez lig kulüplerinden oluşan ve bir önceki yıla göre gelirleri %12 azalan Para Ligi raporunu okumak için tıklayınız
Türk futbolunun gelirlerinin ve ekonomik görünümünün mercek altına alındığı Futbol Ekonomi Raporu – EkoLig'in dördüncü sayısı yayınlandı. Süper Lig’in 2017-2018 sezonu sonunda 3,2 milyar TL olan geliri, 2018-19 sezonunda 4,2 milyar TL’na ulaştı. Bkz.
''Taraftar Algısına Göre Türkiye Süper Ligi Marka Değerini Etkileyen Faktörlerin ve Marka Değeri Boyutlarının Değerlendirilmesi'' Prof. Dr. Musa PINAR öncülüğünde yapılan bu araştırmayı okumak için tıklayınız.”
KPMG Avrupa’nın 32 Elit Kulübünün değerlemesini yaptı. Süper Lig’den Galatasaray ve Beşiktaş’ın da bulunduğu bu raporda en değerli kulüp 3.2 Milyar Euroluk değeriyle Real Madrid oldu. Raporu okumak için tıklayınız.
Futbolun Endüstriyel gelişimi, kulüplerin sportif ve iktisadi/mali yapılanışını derinden etkiliyor. Dorukhan Acar’ın Kurumsal Yönetim temelli yaklaşımı ile "Futbolda Endüstriyel Denge ve Başarı"yı okumak için tıklayınız”
Türkiye'de Kadın Futbolunun Gelişimi ve Günümüzdeki Durumu
Futbolda Finansal Sürdürülebilirlik Kapsamında ''Finansal Fair Play Başa Baş Kuralı ve Beşiktaş Futbol Kulübü Üzerinde Bir Uygulama Hüseyin AKTAŞ/Salih MUTLU,