- Dünya Kupası açılış töreni ilk maçın yapılacağı 94 bin kişi kapasiteli Soccer City Stadı’nda saat 15.00 itibariyle Güney Afrika yerel dansları ile başladı.
- 94 bin kişilik Soccer City Stadı tam anlamıyla dolmuş durumda. Yapılan gösteriler tribünleri oldukça coşturuyor.
- Turnuvaya katılan 32 ülkenin bayrakları sergilendi.
- 32 ülkenin bayraklarından sonra tüm dünya ülkelerinin bayrakları sergilendi. Aralarında Türki bayrağı da vardı. İLK MAÇ GÜNEY AFRİKA - MEKSİKA
Dünya Kupası’nın açılış maçında ise Güney Afrika ile Meksika, Johannesburg’daki 94 bin kişi kapasiteli Soccer City Stadı’nda TSİ 17:00'da karşı karşıya gelecek.
Bugün A Grubu’ndaki Güney Afrika-Meksika açılış maçıyla start alacak olan şampiyonada Avrupa kıtası 13 temsilci ile en fazla takımı bulunan kıta olurken, Afrika 6, Güney Amerika 5, Asya 4, Kuzey Amerika 3 ve Okyanusya 1 takımla, 2010 Dünya Kupası’nda mücadele edecek.
TÖRENE MANDELA KATILMADI
Güney Afrika Dünya Kupası'nın başlamasının heyecanını yaşarken, Nelson Mandela'nın torunu bir trafik kazasında hayatını kaybetti. Mandela açılış törenine 15 dakika katılacaktı ancak trajik ölüm sonrası bu kararından vazgeçti.
www. Futbolekonomi.com’un vizyon ve misyonu temel olarak Futbol Ekonomisi Stratejik Araştırma Merkezi’nin (FESAM) vizyon ve misyonuna paralel ve aynı düzlemdedir.
Bu bağlamda temel misyonumuz: Futbolun yerel ve küresel makro özelliklerini incelemek ve yeni yapısal modeller önermek; bu kapsamda entelektüel gelişimi hızlandırmak ve buna ilişkin referans olabilecek bir database oluşturmak ve bunu tüm futbol araştırmacılarının emrine sunmak... Bu amaçla yapılan çalışmaları yayımlamak; gerekli her türlü bilimsel futbol araştırma ve geliştirme projelerine entelektüel anlamda destek vermek.
Temel Vizyonumuz: Önerilen yeni modellerin gerçekleştiğini görmektir.
Yirmiüçüncüsü yayınlanan 2020 Deloitte Para Ligi Raporu’na göre Barcelona 840.8 Milyon Euro’luk geliriyle ilk sırada. Tamamı Merkez Lig kulüplerinden oluşan Lig’in Raporunu okumak için tıklayın.
Türk futbolunun gelirlerinin ve ekonomik görünümünün mercek altına alındığı Futbol Ekonomi Raporu – EkoLig'in dördüncü sayısı yayınlandı. Süper Lig’in 2017-2018 sezonu sonunda 3,2 milyar TL olan geliri, 2018-19 sezonunda 4,2 milyar TL’na ulaştı. Bkz.
''Taraftar Algısına Göre Türkiye Süper Ligi Marka Değerini Etkileyen Faktörlerin ve Marka Değeri Boyutlarının Değerlendirilmesi'' Prof. Dr. Musa PINAR öncülüğünde yapılan bu araştırmayı okumak için tıklayınız.”
KPMG Avrupa’nın 32 Elit Kulübünün değerlemesini yaptı. Süper Lig’den Galatasaray ve Beşiktaş’ın da bulunduğu bu raporda en değerli kulüp 3.2 Milyar Euroluk değeriyle Real Madrid oldu. Raporu okumak için tıklayınız.
Futbolun Endüstriyel gelişimi, kulüplerin sportif ve iktisadi/mali yapılanışını derinden etkiliyor. Dorukhan Acar’ın Kurumsal Yönetim temelli yaklaşımı ile "Futbolda Endüstriyel Denge ve Başarı"yı okumak için tıklayınız”
Türkiye'de Kadın Futbolunun Gelişimi ve Günümüzdeki Durumu
Futbolda Finansal Sürdürülebilirlik Kapsamında ''Finansal Fair Play Başa Baş Kuralı ve Beşiktaş Futbol Kulübü Üzerinde Bir Uygulama Hüseyin AKTAŞ/Salih MUTLU,