Süper Lig'de 1 puan 3.5 milyon Euro
x
Hata
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 62
Buradasınız >> Ana Sayfa HABERLER & MAKALELER Ekonomi Diğer Yazarlar Süper Lig'de 1 puan 3.5 milyon Euro

Süper Lig'de 1 puan 3.5 milyon Euro

alt

Milliyet- 23 Şubat 2011

Süper Lig'de, kadro değeri / puan hesabı çok farklı bir sıralama ortaya çıkardı. Listenin son sırasındakiBeşiktaş 1 puanı 3.5 milyon, 17. basamakta yer alan Galatasaray ise 3.4 milyon euroluk yatırımla aldı.

Guti, Quaresma, Almeida, Simao ve Fernandes’i kadrosuna katan Kartal’ın yüzü yine gülmedi.

Spor Toto Süper Lig'de büyük hayal kırıklığı yaşayan Türk futbolunun iki devi Beşiktaş ile Galatasaray, kadro değeri/puan hesabıyla yapılan sıralamada dibe vurdu.
Ligin en pahalı ikinci takımı olan Beşiktaş ile en değerli üçüncü kadrosuna sahip Galatasaray, 22 haftalık değerlendirmede 1 puan elde edebilmek için en fazla yatırım yapan takımlar oldu.
Cumhuriyet gazetesinin iktisatçı yazarı Mustafa Sönmez yaptığı araştırmada, Süper Lig takımlarının toplam kadro değerlerini, 22. hafta sonunda elde ettikleri puana bölerek, 1 puanın maliyetini ortaya çıkardı. Transfermarkt.de sitesinin verilerinden yararlanan Sönmez'in yaptığı sıralamada, 20 milyon euro kadro değeri bulunan Karabükspor, 689 bin euro ile 1 puan için en az harcama yapan kulüp olarak belirlendi.

Trabzon, 14. basamaktaListenin son sırasındaki 112.7 milyon euroluk Beşiktaş, Süper Lig'deki her puan için 3 milyon 521 bin euro yatırım yaptı. 109.5 milyon euro kadro değerine sahip olan Galatasaray'ın 1 puan için harcadığı para ise 3 milyon 421 bin euro oldu.
Ligin en değerli takımı Fenerbahçe'nin her puan için yaptığı yatırım 2 bin 735 euro olurken, lider Trabzonspor'un puan maliyeti 1558 euro olarak hesaplandı.

alt

 

Hovarda Beşiktaş, Mirasyedi Cimbom

Belalımız Beşiktaş , hepimizi hasta ediyor. İnönü Stadı’nın başına getirilen Fi’ye mi yanalım, Kulübü onca borca soktuktan sonra hem ligde hem Avrupa’da atılan havlulara, Fener’e altın tepside sunulan galibiyete mi yanalım. Hangisine ? Alman kökenli transfermarkt.de, futbol endüstrisini sayılarla izlemek isteyenler için çok iyi bir kaynak. Türkiye’deki kulüplerin futbol kadrolarının piyasa değerlerini alt alta yazıp, bu yatırımla ligde 34 maç oyananacağını varsaysanız, şimdiye kadar 22 maça yapılan yatırım çıkıyor. Bunu, her takımın aldığı puana bölseniz, her puan için harcanmış yatırıma ulaşırsınız. Ve bakın 1 puan için en ekonomik yatırım harcamasını kim yapmış? Karabük. İkinci Manisa ve üçüncü Bucaspor.

Karabük, 1 puan için 100 birim yatırım yaparken Beşiktaş ancak 511 yatırım ile 1 puan alabilmiş, Galatasaray da yaklaşık 500 birim yatırıma 1 puan alabilmiş. Fener de başarılı sayılmaz, yaklaşık 400 birim yatırıma 1 puan ve Trabzon 226 birim yatırıma 1 puan. Alkışı ve ıslığı kimler hak ediyor dersiniz ?

Mustafa Sönmez

{jcomments on}

                    linkedin-logo Paylaş                        Flipboard -logo Paylaş

Bu İçerik  18978  Defa Okunmuştur
 

Degerli yazarimiz Pazartesi, 13 Ekim 2025.

YAZARIN DIGER YAZILARINI GORMEK ICIN TIKLAYIN

futbolekonomihakkimizdabanner2

esitsizliktanitim

aksartbmmraporbanner

Yazarlarımızın Son Yazıları

Doç. Dr. Kutlu Merih
Doç. Dr. Kutlu Merih
Doç. Dr. Deniz Gökçe
Doç. Dr. Deniz Gökçe
Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu
Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu
Murat  Başaran
Murat Başaran
Mete İkiz
Mete İkiz
Hüseyin Özkök
Hüseyin Özkök
Ömer Gürsoy
Ömer Gürsoy
Neville Wells
Neville Wells
Kenan Başaran
Kenan Başaran
Prof. Dr. Ahmet Talimciler
Prof. Dr. Ahmet Talimciler
Prof. Dr. Lale Orta
Prof. Dr. Lale Orta
Müslüm Gülhan
Müslüm Gülhan
Tuğrul Akşar
Tuğrul Akşar
Av. Hüseyin Alpay Köse
Av. Hüseyin Alpay Köse
Doç. Dr. Recep Cengiz
Doç. Dr. Recep Cengiz
Dr. Ahmet Güvener
Dr. Ahmet Güvener
Av. Arman Özdemir
Av. Arman Özdemir
Dr. Tolga Genç
Dr. Tolga Genç
Tayfun Öneş
Tayfun Öneş
Dr. Bora Yargıç
Dr. Bora Yargıç
Alp Ulagay
Alp Ulagay
Dr. Sema Tuğçe Dikici
Dr. Sema Tuğçe Dikici
Prof. Dr. Fuat Tanhan
Prof. Dr. Fuat Tanhan

Kimler Sitede

Şu anda 1389 konuk çevrimiçi

İstatistikler

İçerik Tıklama Görünümü : 52910263

raporlaranas

kitaplar aksar

1

futbol ekonomi bulten

fesamlogobanner

ekosporlogo


Futbolun ekonomisi, mali, hukuksal ve yönetsel kısmına ilişkin varsa makalelerinizi bize gönderin, sizin imzanızla yayınlayalım.

Yazılarınızı info@futbolekonomi.com adresine gönderebilirsiniz. 

 

futbolekonomisosyal2

 

sosyal1