2014 Dünya Kupasında Hangi Ülkeler Brezilya'ya Gidecek?
20 Kasım 2013 Çarşamba Brezilya'da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası'na katılacak 32 takımdan 30'u belli oldu.
Geriye ise 2 maç kaldı...Avrupa ve Afrika'da oynanan Dünya Kupası Eleme maçlarıyla birlikte Brezilya'yada yapılacak Dünya Kupası'na katılacak 32 takımdan 30'u belli oldu. 20 ve 21 Kasım'da oynanacak 2 maçın ardından kupaya katılacak tüm takımlar belli olacak.
İşte o 2 maç;
20 Kasım 2013 TSİ 08:00 Uruguay-Ürdün (İlk maç Ürdün 0-5 Uruguay) 21 Kasım 2013 TSİ 01:00 Yeni Zelanda-Meksika (İlk maç Meksika 5-1 Yeni Zelanda)
İŞTE BREZİLYA BİLETİ ALAN 30 TAKIM
Almanya Amerika Birleşik Devletleri Arjantin Avustralya Belçika Bosna-Hersek Brezilya Cezayir Ekvador Fransa Fildişi Sahili Gana Güney Kore Hırvatistan Hollanda Honduras İngiltere İran İspanya İsviçre İtalya Kamerun Kolombiya Kosta Rika Japonya Nijerya Portekiz Rusya Şili Yunanistan
www. Futbolekonomi.com’un vizyon ve misyonu temel olarak Futbol Ekonomisi Stratejik Araştırma Merkezi’nin (FESAM) vizyon ve misyonuna paralel ve aynı düzlemdedir.
Bu bağlamda temel misyonumuz: Futbolun yerel ve küresel makro özelliklerini incelemek ve yeni yapısal modeller önermek; bu kapsamda entelektüel gelişimi hızlandırmak ve buna ilişkin referans olabilecek bir database oluşturmak ve bunu tüm futbol araştırmacılarının emrine sunmak... Bu amaçla yapılan çalışmaları yayımlamak; gerekli her türlü bilimsel futbol araştırma ve geliştirme projelerine entelektüel anlamda destek vermek.
Temel Vizyonumuz: Önerilen yeni modellerin gerçekleştiğini görmektir.
Deloitte Sports Grup’un Avrupa Futbol Finansmanına ilişkin 31. kez düzenlediği yıllık futbol finans raporuna göre, Avrupa futbol pazarı bir önceki yıla göre %10 büyüyerek 27.6 Milyar Euro büyüklüğe ulaştı. Rapora ulaşmak için tıklayınız.
Yirmidördüncü Deloitte Money League raporuna göre Barcelona'nın 715.1 Milyon Euro'luk geliriyle ilk sırada yer aldığı, tamamı merkez lig kulüplerinden oluşan ve bir önceki yıla göre gelirleri %12 azalan Para Ligi raporunu okumak için tıklayınız
Türk futbolunun gelirlerinin ve ekonomik görünümünün mercek altına alındığı Futbol Ekonomi Raporu – EkoLig'in dördüncü sayısı yayınlandı. Süper Lig’in 2017-2018 sezonu sonunda 3,2 milyar TL olan geliri, 2018-19 sezonunda 4,2 milyar TL’na ulaştı. Bkz.
The European Club Footballing Landscape 2022
UEFA'nın Avrupa Lulüp futboluna ilişkin 13, kez yayınladığı, Covid-19'un etkilerinin de analiz edildiği raporu okumak için Bkz.
''Taraftar Algısına Göre Türkiye Süper Ligi Marka Değerini Etkileyen Faktörlerin ve Marka Değeri Boyutlarının Değerlendirilmesi'' Prof. Dr. Musa PINAR öncülüğünde yapılan bu araştırmayı okumak için tıklayınız.”
KPMG Avrupa’nın 32 Elit Kulübünün değerlemesini yaptı. Süper Lig’den Galatasaray ve Beşiktaş’ın da bulunduğu bu raporda en değerli kulüp 3.2 Milyar Euroluk değeriyle Real Madrid oldu. Raporu okumak için tıklayınız.
Futbolun Endüstriyel gelişimi, kulüplerin sportif ve iktisadi/mali yapılanışını derinden etkiliyor. Dorukhan Acar’ın Kurumsal Yönetim temelli yaklaşımı ile "Futbolda Endüstriyel Denge ve Başarı"yı okumak için tıklayınız”
Türkiye'de Kadın Futbolunun Gelişimi ve Günümüzdeki Durumu
Futbolda Finansal Sürdürülebilirlik Kapsamında ''Finansal Fair Play Başa Baş Kuralı ve Beşiktaş Futbol Kulübü Üzerinde Bir Uygulama Hüseyin AKTAŞ/Salih MUTLU,