Mali kriz, Olimpiyatları da vuracak
x
Hata
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 62
Buradasınız >> Ana Sayfa HABERLER & MAKALELER Mali Diğer Yazarlar Mali kriz, Olimpiyatları da vuracak

Mali kriz, Olimpiyatları da vuracak
 
 olimpiyat
1 Ekim 2010-
Uluslararası Olimpiyat Komitesi başkanı Jacques Rogge, örgütün mali durumunun iyi olmasına rağmen, küresel ekonomik krizle baş edebilmek için gelecekteki Olimpiyat oyunlarında tasarrufa gidilmesi gerektiğini bildirdi.

 

alt
 

İstanbul'da yapılan Avrupa Olimpiyat Komiteleri toplantısında konuşan Rogge, Yaz Olimpiyatlarında daha çok dalda yarışma yapılması isteklerini geri çevirmek gerektiğini kaydetti.

Jacques Rogge, Yaz Olimpiyatlarında 28 dalda ve toplam 10 bin 500 sporcuyla sınırlı kalması gerektiğini vurguladı.

Bununla birlikte, Uluslararası Olimpiyat Komitesi başkanı Jacques Rogge, yakın gelecekteki üç Olimpiyatın mali açıdan güvence altında olduğunu vurguladı.

Bunlar, 2010 yılındaki Vancouver Kış Oyunları, 2012'deki Londra Olimpiyat Oyunları ve 2014 yılındaki Sochi Kış Oyunları.

 

2016 adayları sahnede

Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği'nin (EOC) 37. Genel Kurul Toplantısında 2016 Olimpiyatlarına ev sahibi olmak isteyen Chicago, Tokyo, Rio de Janeiro ve Madrid kentlerinin temsilcileri Avrupa Olimpiyat Komitesi üyelerini etkilemeye çalışıyor.

 

alt
 

Hangi kentin kazandığına Uluslararası Olimpiyat Komitesi karar verecek. Bu komitedeki üyelerin neredeyse üçte biri de, Avrupalı temsilcilerden oluşuyor.

Adaylık süreci, ön elemenin yapıldığı Haziran ayından bu yana hızlanmış durumda.

Dört aday kentin temsilcileri dünyanın dört bir yanını dolaşarak destek toplamaya çalışıyor. Bu baş döndürücü tempo Ekim ayındaki oylamaya kadar sürecek.

Rio'nun adaylığı için faaliyet gösteren heyetin başkanı Carlos Nuzman, Olimpiyatları ilk kez Güney Amerika'ya getirmeyi hedeflediklerini söylüyor.

Nuzman, Uluslararası Olimpiyat Komitesi üyelerinin de değişim ve farklı kıtalara şans tanıma arzusunu sergilediklerini düşünüyor.

Tokyo, Madrid ve Chicago'dan yetkililer de kendilerinden emin.

Tokyo bu yılın başlarında hazırlanan ve kentlerin Olimpiyatlara ev sahipliği potansiyelini teknik açıdan değerlendiren bir raporda birinci gelmişti.

Favoriler arasında gösterilen Chicago, başkanlığı devralmaya hazırlanan Barack Obama'nın dünyada yarattığı olumlu etkiden yararlanmayı umuyor.

Madrid ise, üç yıl önce kıl payı Londra'ya yenildiğinde aldığı övgülerin bu sefer unutulmayacağını umuyor.{jcomments on}

 
                    linkedin-logo Paylaş                        Flipboard -logo Paylaş

Bu İçerik  6333  Defa Okunmuştur
 

Degerli yazarimiz Pazartesi, 13 Ekim 2025.

YAZARIN DIGER YAZILARINI GORMEK ICIN TIKLAYIN

futbolekonomihakkimizdabanner2

esitsizliktanitim

aksartbmmraporbanner

Yazarlarımızın Son Yazıları

Doç. Dr. Kutlu Merih
Doç. Dr. Kutlu Merih
Doç. Dr. Deniz Gökçe
Doç. Dr. Deniz Gökçe
Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu
Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu
Murat  Başaran
Murat Başaran
Mete İkiz
Mete İkiz
Hüseyin Özkök
Hüseyin Özkök
Ömer Gürsoy
Ömer Gürsoy
Neville Wells
Neville Wells
Kenan Başaran
Kenan Başaran
Prof. Dr. Ahmet Talimciler
Prof. Dr. Ahmet Talimciler
Prof. Dr. Lale Orta
Prof. Dr. Lale Orta
Müslüm Gülhan
Müslüm Gülhan
Tuğrul Akşar
Tuğrul Akşar
Av. Hüseyin Alpay Köse
Av. Hüseyin Alpay Köse
Doç. Dr. Recep Cengiz
Doç. Dr. Recep Cengiz
Dr. Ahmet Güvener
Dr. Ahmet Güvener
Av. Arman Özdemir
Av. Arman Özdemir
Dr. Tolga Genç
Dr. Tolga Genç
Tayfun Öneş
Tayfun Öneş
Dr. Bora Yargıç
Dr. Bora Yargıç
Alp Ulagay
Alp Ulagay
Dr. Sema Tuğçe Dikici
Dr. Sema Tuğçe Dikici

Kimler Sitede

Şu anda 814 konuk çevrimiçi

İstatistikler

İçerik Tıklama Görünümü : 52903650

raporlaranas

kitaplar aksar

1

futbol ekonomi bulten

fesamlogobanner

ekosporlogo


Futbolun ekonomisi, mali, hukuksal ve yönetsel kısmına ilişkin varsa makalelerinizi bize gönderin, sizin imzanızla yayınlayalım.

Yazılarınızı info@futbolekonomi.com adresine gönderebilirsiniz. 

 

futbolekonomisosyal2

 

sosyal1