Avrupalı Zengin Kulüplerin Gelirleri 1.1 Milyar Euro Düştü!
x
Buradasınız >> Ana Sayfa HABERLER & MAKALELER Genel Manşet Avrupalı Zengin Kulüplerin Gelirleri 1.1 Milyar Euro Düştü!

Avrupalı Zengin Kulüplerin Gelirleri 1.1 Milyar Euro Düştü!

1400 350 desktop 

Futbolekonomi- 29 Ocak 2021 Deloitte Spor Endüstrisi Grubu tarafından yirmidördüncüsü yayınlanan Futbol Para Ligi raporuna göre, bu ligde yer alan Avrupalı 20 zengin kulübün gelirleri pandemi nedeniyle bir önceki yıla oranla  1.1 Milyar Euro gerileyerek, 8.2 Milyar Euro olarak gerçekleşti. %12'lik bir kayba karşılık gelen bu zararın 2020-21 sezonunda artarak 2 Milyar Euro'ya kadar ulaşabileceği öngörülüyor.

 

Para Ligi kulüpleri, 2019-2020 sezonunda toplam 8,2 milyar avroluk bir gelir elde etmesine rağmen 2018-2019 sezonuna kıyasla yüzde 12'lik bir düşüş yaşadı. Söz konusu kulüpler, 2018-2019'da 9,3 milyar avro gelir elde etmişti.

 

Kulüpler, naklen yayın gelirlerinde 937 milyon, maç günü gelirlerinde seyircisiz oynanmış ve iptal edilmiş müsabakaların etkisiyle 257 milyon avro düşüşe engel olamadı.

 

Ticari gelirlerdeki 105 milyon avroluk artış ise toplam düşüşü bir nebze olsun azalttı.

 

2018-2019 sezonunda ortalama 464 milyon avro gelir elde eden bu 20 kulübün 2019-2020 sezonundaki ortalama geliri ise 409 milyon avroda kaldı.

Bu arada İspanya'nın Barcelona Kulübü, 715,1 milyon avroluk gelirle 2018-2019'da olduğu gibi Para Ligi'nde en üst sırada yer aldı. Bu kulübü 714,9 milyon avro gelirle bir başka İspanyol ekibi Real Madrid takip etti.

Almanya temsilcisi Bayern Münih 634,1 milyon avro gelirle sıralamada üçüncülüğe çıktı. İlk 10 kulüp arasındaki en düşük gelir kaybını yaşayan Alman ekibi, 2020 yılına ait tüm ulusal naklen yayın gelirlerinin Bundesliga'nın daha erken tamamlanması sonucu mali tablolarına dahil olmasından faydalandı. 

 

580,4 milyon avro gelirle sezonu tamamlayan İngiltere'nin Manchester United ekibi, gelirlerindeki 131,1 milyon avroluk düşüşle dördüncü sıraya geriledi. 

Liverpool 2001-2002'den beri ilk kez sıralamada ilk beşe girdi. Gelir sıralamasında Manchester City 6'ncı, Paris Saint-Germain 7'nci, Chelsea 8'inci, Tottenham 9'uncu ve Juventus 10'uncu sırada yer aldı.

Zenit, Eintracht Frankfurt, Roma ile West Ham United da listede yer alan kulüpler oldu.

 

Türk kulüpleri, üst üste ikinci kez Deloitte Futbol Para Ligi'nde yer alamadı. Listede en son kendine yer bulan Türk kulübü, 2019 yılında 26. sırada yer alan Beşiktaş olmuştu. 

 

Deloitte Türkiye Futbol Endüstrisi Lideri Cem Sezgin, Türkiye'deki Süper Lig naklen yayın ihalesinin bedelinin özellikle Avrupa'nın beş büyük ligindeki emsalleri ile kıyaslandığında çok daha mütevazı kaldığına dikkati çekti.{jcomments on}

 

                    linkedin-logo Paylaş                        Flipboard -logo Paylaş

Bu İçerik  19633  Defa Okunmuştur
 

Degerli yazarimiz Futbol Ekonomi Site Yetkilisi Perşembe, 22 Eylül 2011.

YAZARIN DIGER YAZILARINI GORMEK ICIN TIKLAYIN

futbolekonomihakkimizdabanner2

esitsizliktanitim

aksartbmmraporbanner

Yazarlarımızın Son Yazıları

Doç. Dr. Kutlu Merih
Doç. Dr. Kutlu Merih
Doç. Dr. Deniz Gökçe
Doç. Dr. Deniz Gökçe
Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu
Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu
Murat  Başaran
Murat Başaran
Mete İkiz
Mete İkiz
Hüseyin Özkök
Hüseyin Özkök
Ömer Gürsoy
Ömer Gürsoy
Neville Wells
Neville Wells
Kenan Başaran
Kenan Başaran
Prof. Dr. Ahmet Talimciler
Prof. Dr. Ahmet Talimciler
Prof. Dr. Lale Orta
Prof. Dr. Lale Orta
Müslüm Gülhan
Müslüm Gülhan
Tuğrul Akşar
Tuğrul Akşar
Av. Hüseyin Alpay Köse
Av. Hüseyin Alpay Köse
Doç. Dr. Recep Cengiz
Doç. Dr. Recep Cengiz
Dr. Ahmet Güvener
Dr. Ahmet Güvener
Av. Arman Özdemir
Av. Arman Özdemir
Dr. Tolga Genç
Dr. Tolga Genç
Tayfun Öneş
Tayfun Öneş
Dr. Bora Yargıç
Dr. Bora Yargıç
Alp Ulagay
Alp Ulagay
Dr. Sema Tuğçe Dikici
Dr. Sema Tuğçe Dikici
Prof. Dr. Fuat Tanhan
Prof. Dr. Fuat Tanhan

Kimler Sitede

Şu anda 864 konuk çevrimiçi

İstatistikler

İçerik Tıklama Görünümü : 52923718

raporlaranas

kitaplar aksar

1

futbol ekonomi bulten

fesamlogobanner

ekosporlogo


Futbolun ekonomisi, mali, hukuksal ve yönetsel kısmına ilişkin varsa makalelerinizi bize gönderin, sizin imzanızla yayınlayalım.

Yazılarınızı info@futbolekonomi.com adresine gönderebilirsiniz. 

 

futbolekonomisosyal2

 

sosyal1