Demirören: "Biz Kulüpler Birliği olarak hatalar yaptık"
Bizi Takip Edin Futbol ekonomisi facebookta futbol ekonomisi twitterde
x
Hata
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 62
Buradasınız >> Ana Sayfa Haberler & Makaleler Yönetim Diğer Yazarlar Demirören: "Biz Kulüpler Birliği olarak hatalar yaptık"

Demirören: "Biz Kulüpler Birliği olarak hatalar yaptık"

8 Eylül 2011- Şike skandalıyla patlak veren Türk futbol yönetimindeki sancılar artarak devam ediyor.

 Özellikle Şidedetin önlenmesine yönelik yasanın çıkartılması konusunda hükümete bastıran ancak daha sonra bazı konularda hatalar yaptıklarını itiraf eden Demirören, Kulüplerbirliği olarak yasada yeni düzenlemeler yapılmasını siyasi partilerden talep edeceklerini dile getirdi.

Kulüpler Birliği Yöneticileri, yeni yasa ile ilgili sıkıntılarını dile getirmek için partilerle görüşmelere başladı. CHP'yi ziyaret eden Kulüpler Birliği, değişiklik için destek istedi. Bu arada bir açıklama yapan Yıldırım Demirören, Fenerbahçe'nin problemı Türk futbolunun problemidir" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, ''CHP olarak, Türk gençliğinin önünü açacak spor yasalarıyla ilgili, parti farkı gözetmeksizin, eğer bize düşen bir görev varsa, katkı vermeye hazırız'' dedi.

Türkiye Kulüpler Birliği Vakfı yöneticileri, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak'ı ziyaret etti.

Basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından Toprak ve Demirören, gazetecilere açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Toprak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aydın'da bulunması nedeniyle, yöneticilerle kendisinin görüştüğünü, önemli fikir alış verişinde bulunduklarını söyledi.

Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesini Dair Kanun'la ilgili Kulüpler Birliği yöneticilerinin, kendilerinden katkı istediklerini ifade eden Toprak, şöyle konuştu:
''Yöneticiler, yasanın bazı maddelerinin kulüplerdeki şiddeti önlemek yerine, yoruma açık olmasından dolayı kulüp yöneticilerini ve kulüpleri zor durumda bırakan bir noktaya geldiğinin altını çizdiler. Biz de CHP olarak bu yasanın çok hızlı hazırlandığını, yeterince görüşlerin alınmadığını, bu noktada yasanın eksik olacağını Parlamento kürsüsünden arkadaşlarımız dile getirdiler. Bugün gelinen noktada 5 aylık bir sürede bunun olumsuz etkileri görülmekle beraber, bunu nasıl ortadan kaldırırız, nasıl bir katkı sunarız, kulüp yöneticisi arkadaşlarımızla konuştuk. Biz CHP olarak, ülkenin bu önemli sorununu, yani Türk gençliğinin önünü açacak spor yasalarıyla ilgili, parti farkı gözetmeksizin eğer bize düşen bir görev varsa, katkı vermeye hazırız. Spor yasası ile ilgili eğer Parlamentoda böyle bir çalışma olacaksa CHP olarak bu çalışmaya katkı vermek istiyoruz.''

Bugün gelinen noktada, ligin başlamasına kısa bir süre kalmasına karşın, taraftarlarda en ufak bir heyecan gözlemlenmediğini anlatan Toprak, bu yıl kulüpler için zor bir yıl olacağını, gelirler konusunda da kayıplar yaşanacağını söyledi.

Toprak, bu sürede kulüplerin Spor Toto teşkilatı tarafından desteklenmesi gerektiğini de kaydetti.

''TÜM SİYASİ PARTİLERDEN ÖZÜR DİLİYORUZ''
Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören de konuşmasına kabulden dolayı teşekkür ettiğini söyleyerek başladı.

Demirören, ''Bizim bugünkü gündemimiz, buradan çıkıp diğer muhalefet partisi ile görüşmek ve sonradan Hükümet partisine gidip, bizlerin zorlayarak çıkarttığı, çıkması için bütün kulüpler olarak peşinden koştuğumuz, 14 Nisan 2011'de çıkan kanunun maalesef uygulama sırasında belli yanlışlarının görülmesi'' dedi.

Sezon başlamadan önce yasanın, maddeler olarak değiştirilebilmesi için Anamuhalefet partisi CHP'den ricada bulunduklarını, bundan da olumlu tepki aldıklarını dile getiren Demirören, şöyle devam etti:
''Biz kulüpler olarak aslında tüm siyasi partilerden özür diliyoruz, bu kanunun bir an evvel çıkması için uğraştık. Biz Kulüpler Birliği ilk başta bunu yaptık ama hatalar yapmışız. Sadece şike olarak bakılmaması lazım bu kanuna. Taraftarlar olayında ilerde uzun vadede baktığınız vakit, şiddet yasasında, ne kulüp başkanı, ne yönetici ne de kulüp bulunacak bir konuya geliyor bu kanunun içeriği. Onun için muhakkak değiştirilmesi gereken maddeler var.''

Değiştirilmesini talep ettikleri maddeler için, Kulüpler Birliği olarak bir görüş hazırlamayarak bunu partilere vermek istediklerini anlatan Demirören, ''Bu kanunun bir konsorsiyum içerisinde yeniden maddelerinin değiştirilmesini talep ve arzu ediyoruz. Bundan sonraki ziyaretlerimizde de aynı doğrultuda görüşlerimizi bildireceğiz'' diye konuştu.

''MHP VE AK PARTİ'Yİ DE ZİYARET EDECEĞİZ''
Demirören, bir soru üzerine, bugün önce MHP'yi ardından da AK Parti'yi ziyaret ederek düşüncelerini aktaracaklarını bildirdi.
''Özellikle istediğiniz değişiklikler nedir?'' yönündeki bir soru üzerine Demirören, ''Bununla ilgili hukukçularımız çalışacak ama taraftarlarla ilgili en ufak bir olumsuz bağırışın, veya bir futbolcunun tahriki ile bir taraftarın yapacağı bir hareketin, kulüplere ve yöneticilere mal edilmesi var kanunda. Her olay döndürülüyor, kanun iyi niyetli fakat döndürüldüğü vakit direk, yönetici ve başkanlara en sonunda da kulüplere zarar verecek hale geldiği için, bütün dünyada da bu kanunun örneklerini alarak yeni bir yapılanma yaratabilir miyiz, onun arzusu içindeyiz'' yanıtını verdi.

Demirören, ''Bu kanun hazırlanırken neden bu yönde taleplerinizi dile getirmediniz?'' şeklindeki soruyu da ''Maalesef, bizlerde çok istedik onun için diyorum ya, bütün siyasi partilerden özür diliyoruz. Biz Kulüpler Birliği olarak çok uğraştık. Ama maalesef bugün çok ağır çıktığını, Avrupa'daki dünyadaki örneklerine baktığımız vakit çok net görüyoruz'' cevabını verdi.

Bir gazetecinin toplantıda bulunan Fenerbahçeli yöneticilere UEFA Başkanı Michel Platini'nin açıklamalarını sormak istemesi üzerine, Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Vekili Nihat Özdemir özel soru almadıklarını, başka zaman bu soruları cevaplandıracaklarını söyledi.

''BİZ TÜRK FUTBOLU ADINA HAREKET EDİYORUZ''
Demirören ise ''Fenerbahçe'nin problemi, buradaki 18 kulübün problemi. Türk futbolunun problemi, buradaki 18 kulübün problemi. Kamuoyundan ricamız, biz Kulüpler Birliği olarak müracaat ettiğimiz değişikliklerin, tek bir kulüp adına yönlendirilmemesi. Biz Türk futbolu adına hareket ediyoruz. Fenerbahçe 102 yıldır mal oldu Türkiye'de, bir yüz sene daha mal olacak. Onun için lütfen bu kadar basit almadan, genel olarak Türk futbolu adına bakarak bu müracaatları yapıyoruz'' dedi.

Demirören, ''TFF'ye, Disiplin Talimatının 55. maddesinin değiştirilmesi için bir talebiniz olacak mı?'' yönündeki bir soru üzerine de, ''TFF'den, kulüpler olarak tabii ki taleplerimiz olacak ama bugünkü gündemimizle onun bir alakası yok. Çünkü federasyonumuz özerktir, siyasetten ayrıdır. Bizim talebimiz Kulüpler Birliği olarak talimatname ile ilgili bir çalışma yapıp, federasyonumuza bu müracaatımızı yapacağız. Bizim amacımız Türk futbolunu uzun vadeli düşünerek, tekrar, heyecan duyulur, sevilir ve güvenilir hale getirmektir'' karşılığını verdi.

Erdoğan Toprak ise bir soru üzerine kanunda eksik gördükleri konuları, parti olarak parlamento gündemine taşımak istediklerini söyledi. Toprak, sporda şiddeti bitirmenin bir kültür olayı olduğunu, onun ağır yaptırımlarla önlenemeyeceğini kaydetti.

Görüşmeye, Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Vekili Nihat Özdemir ile Asbaşkan Ali Koç, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Galatasaray 2. Başkanı Adnan Öztürk, Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, Gaziantepspor Başkanı Levent Kızıl, Ankaragücü Başkanı Cengiz Topel Yıldırım, Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal, Karabükspor Başkanı Nevzat Şahin, Kayserispor Başkanı Recep Mamur, Manisaspor Başkanı Kenan Yaralı ile Samsunspor Başkanı Kazım Yılmaz katıldı.{jcomments on}

                    linkedin-logo Paylaş                        Flipboard -logo Paylaş

Bu İçerik  7506  Defa Okunmuştur
 

Degerli yazarimiz Pazar, 15 Aralık 2024.

YAZARIN DIGER YAZILARINI GORMEK ICIN TIKLAYIN

Neden Futbol Ekonomisi?

 

www. Futbolekonomi.com’un  vizyon ve misyonu temel olarak  Futbol Ekonomisi Stratejik Araştırma Merkezi’nin (FESAM) vizyon ve misyonuna paralel ve aynı düzlemdedir.

 

Bu bağlamda temel misyonumuz: Futbolun yerel ve küresel makro özelliklerini incelemek ve yeni yapısal modeller önermek; bu kapsamda entelektüel gelişimi hızlandırmak ve buna ilişkin referans olabilecek bir database oluşturmak ve bunu tüm futbol araştırmacılarının emrine sunmak... Bu amaçla yapılan çalışmaları yayımlamak; gerekli her türlü bilimsel futbol araştırma ve geliştirme projelerine entelektüel anlamda destek vermek.

 

Temel Vizyonumuz: Önerilen yeni modellerin gerçekleştiğini görmektir.

 devamı >>>

finansal-futbol-anim-1

tugrulaksar_ge_roportaj

Tuğrul Akşar Güngör Urasın sorularını yanıtlıyor

  Yazar Tuğrul Akşar,
Milliyet Gazetesi Yazarı Güngör Uras'ın
sorularını yanıtlıyor.
detay için tıklayınız..

 

Spor Endexi

 

13/12/2024

Kapanış Günlük
Değişim %
  BİST 100

10125,46

+0,66

 bjk BJKAS

4,33

-0,92

 fb FENER

103,30

-0.58

 gs GSRAY

6,54

-0,91

 trabzon TSPOR

0,90

-1,10

   SPOR ENDEKSİ

3.021,26

-0,87

Videolar

Tuğrul, Tuğrul Akşar, Pusula, Ekonomi, Futbol, Futbol Ekonomi, Mali,VİDEONUN DEVAMI VE DİĞER VİDEOLAR İÇİN TIKLAYIN.

İstatistikler

İçerik Tıklama Görünümü : 44138059

TRENDYOL SÜPER LİG 2024-2025 SEZONU

  

 

 Sıra TAKIMLAR 0 G B M A Y AV

1

Galatasaray 14 12 2  0 38 15 23 38
2 Fenerbahçe 14  10   2 2 36  13   23

32

3 Samsunspor 15 9 2  4

29

17 12

29

4 Eyüpspor 15  7   5  3 24 15 9 26
5 Beşiktaş 14 7 4  3  23  15 8 25
6 Göztepe 14 7 3 4 27  20 

  7

 24 
7

Başakşehir

14 6  4  4 24 18 6 22
8 Konyaspor 15 5 4

6

17 22 -5 19
9 Rizespor 14 6 1 7 15    21  -6 19
10 Gaziantep  14 5 3 6 20 21 -1 18
11 Sivasspor 15 5 2 7

20

25   -5 17
12 Antalyaspor 14 5 3 6 18  26 -8 18
13 Trabzonspor 14 3 7

4

20  18  2  16
14 Kasımpaşa 14 3 7 4 18 21 -3 16
15 Kayserispor 14 3 6 5 15 25 -10 15
16

Alanyaspor

14

3

5 6 12 18 -6 14
17 Bodrum FK 14 3 2 9 10 21 -11 11
18 Hatayspor 14 5 8 12 23  -22 8

19

A.Demirspor 14 0 2 12 10 34 -24

 

                 

Okur Yazar


Futbolun ekonomisi, mali, hukuksal ve yönetsel kısmına ilişkin varsa makalelerinizi bize gönderin, sizin imzanızla yayınlayalım.

Yazılarınızı  info@futbolekonomi.com adresine gönderebilirsiniz. 

 

 

Annual Review of Football Finance 2023

Annual Review of Football Finance 2023

Deloitte Sports Grup'un Avrupa Futbol Finansmanına ilişkin 32. kez düzenlediği yıllık futbol finans raporuna göre, Avrupa futbol pazarı 2021 - 22 sezonunda bir önceki yıla göre %7 büyüyerek 29.5 Milyar Euro büyüklüğüne ulaştı. Rapora ulaşmak için tıklayınız

Deloitte Money League - 2024

Deloitte Money league 2024

Deloitte Money League Raporunu 27. kez yayınladı. Rapora göre Avrupa'nın en zengin 20 kulübünün 2022-23 sezonunda gelirleri toplam 10.5 Milyar Euro'ya ulaştı. Raporu okumak için tıklayınız.

UEFA Kulüp Finans&Yatırım Raporu 2024

 

UEFA Raporu-2023

UEFA Kulüp futbolunun finansal durumları ve yatırımlarına ilişkin yıllık görünüm ve benchmark raporunu yayınladı. Okumak için tıklayınız

 


 

2021-Money-league-Raporu

 

Yirmidördüncü Deloitte Money League raporuna göre Barcelona'nın 715.1 Milyon Euro'luk geliriyle ilk sırada yer aldığı, tamamı merkez lig kulüplerinden oluşan ve bir önceki yıla göre gelirleri %12 azalan Para Ligi raporunu okumak için tıklayınız

 


 

 

annual report 202021 photo

 

Avrupa Futbolunun patronu UEFA’nın gelirleri 5.7 Milyar Euro’ya Ulaştı. Raporu okumak için tıklayınız.

 


 

 UEFA-Kulup-Futbolu-Lisanslama-2023


UEFA’nın 2023’te yayınladığı en son  Kulüp Lisanslamaya İlişkin Karşılaştırma raporuna göre kulüpler Pandemi döneminde 7.3 Milyar Euro zarar ettiler. UEFA raporu, Avrupa kulüp futbolunun endişe verici bir resmini çiziyor. Raporu okumak için tıklayınız.

 


    

191112 Aktifbank Ekolig

 

Türk futbolunun gelirlerinin ve ekonomik görünümünün mercek altına alındığı Futbol Ekonomi Raporu – EkoLig'in dördüncü sayısı yayınlandı. Süper Lig’in 2017-2018 sezonu sonunda 3,2 milyar TL olan geliri, 2018-19 sezonunda 4,2 milyar TL’na ulaştı. Bkz.

 

 

master bm report lowres

 

The European Club Footballing Landscape 2022


UEFA'nın Avrupa Lulüp futboluna ilişkin 13, kez yayınladığı, Covid-19'un etkilerinin de analiz edildiği raporu okumak için Bkz.


 

 EkoSpor-y

“Ekospor’un aylık bültenlerinden haberdar olmak için tıklayınız”

 

Süper lig Marka değeri araştırma

''Taraftar Algısına Göre Türkiye Süper Ligi Marka Değerini Etkileyen Faktörlerin ve Marka Değeri Boyutlarının Değerlendirilmesi'' Prof. Dr. Musa PINAR öncülüğünde yapılan bu araştırmayı okumak için tıklayınız.

 

 

the-european-elite-2019

KPMG Avrupa’nın 32 Elit Kulübünün değerlemesini yaptı. Süper Lig’den Galatasaray ve Beşiktaş’ın da bulunduğu bu raporda en değerli kulüp 3.2 Milyar Euroluk değeriyle Real Madrid oldu. Raporu okumak için tıklayınız.
 

Endustriyel_futbol

 

Futbolda Endüstriyel Denge ve Başarı Üzerine

Futbolun Endüstriyel gelişimi, kulüplerin sportif ve iktisadi/mali yapılanışını derinden etkiliyor. Dorukhan Acar’ın Kurumsal Yönetim temelli yaklaşımı ile "Futbolda Endüstriyel Denge ve Başarı"yı okumak için tıklayınız

 

 

Türkiye'de Kadın Futbolunun Gelişimi ve Günümüzdeki Durumu

 

imagesCAVM4O4L

 

Dr. Lale ORTA’nın Kadın Futboluna Entelektüel Bir Yaklaşım Sergilediği makalesi için tıklayınız.” 

 

 

İngiliz Futbolunda Kurumsal Yönetişim Üzerine

 

governance_in_football

 

Tüm kulüplerimize ve Türk Futbol yapılanmasına farklı bir bakış açısı kazandırabileceğini düşündüğümüz, İngiliz Parlementosu’nun Kültür, medya ve spor Komitesi’nin hazırladığı raporu okumak için tıklayınız. 

 

money-and-soccer

“Money scorring goals”, Gerçekten de “Para Gol Kaydedebiliyor mu? “

Euro 2012’nin olası ekonomik etkilerini
okumak için tıklayınız. 



FFP

Futbolda Finansal Sürdürülebilirlik Kapsamında ''Finansal Fair Play Başa Baş Kuralı ve Beşiktaş Futbol Kulübü Üzerinde Bir Uygulama 
Hüseyin AKTAŞ/Salih MUTLU,

okumak için tıklayınız.