"Kimsenin Borcu Silinmedi! Piyasa Koşulları Neyi Gerektiriyorsa, Kulüplere Onu Yaptık!"
x
Buradasınız >> Ana Sayfa

"Kimsenin Borcu Silinmedi! Piyasa Koşulları Neyi Gerektiriyorsa, Kulüplere Onu Yaptık!"

FPara

Futbolekonomi- 24 Kasım 2016  Futbol kulüplerinin borçlarını yapılandırmaya başladıklarıyleyen Bankalar Birliği Başkanıseyin Aydın Kimsenin borcunu silmedik, piyasa koşulları neyi gerektiriyorsa onu yaptık. Kulüplere nefes aldırdık dedi.

 

 

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın, futbol kulüplerinin borçlarını yapılandırmaya başladıklarını belirterek Borçlarını silmedik, nefes aldırdık dedi. Uluslararası Futbol Ekonomi Forumu kapsamında düzenlenen ‘Futbol Ekonomisi ve Kulüplerin Finansmanı’ oturumunda konuşan Aydın, kulüplerle yeniden yapılandırma görüşmelerinin devam ettiğini belirtererek Türkiyedeki futbol kulüplerinin gelirle ilgili bir sorunu olmadığını, sorunun gider yönetimden kaynaklandığını söyledi. Bazı kulüplerin faizi bile ödeyemediği bir duruma geldiğini anlatan Aydın, Kulüplerin nakit akışı bozuk. Maaş/toplam gelir rasyosu absürt dedi.

 

HAYAL KURUYORLAR

 

Aydın “Burada küçük bir eleştirimiz de olsun. Hep yeni hayaller kuruluyor, Şunu alalım, bunu da yapalım. O da bir gider yönetimi... Gider yönetiminde sorun var. UEFA kriteri, maaşödemeleri gelirin şu kadarı olmalı’ derken biz çok üstünde kalıyoruz. Pahalı hoca veya futbolcu, gelir de elde edemiyorsan açık veriliyor. Maaş oranı gelirin yüzde 50si olmalı, bizde yüzde 80. Gider iyi yönetilmediğinde kulüpler faiz öder duruma gelmiş. Bankalar da bundan rahatsızlık hissetmemiş ama hissetmeli, hissettik dedi.  

 

Hüseyin Aydın, firmaları yaşatmanın dünyadaki tüm ekonomi yönetimlerinin görevi olduğunu vurguladı. Kimsenin borcunu silmediklerini belirten Aydın, Kimseye yeni bir şey yükümlendirmedik. Cari piyasa koşulları neyi gerektiriyorsa, normal neyse onu yapmaya çalıştık diye konuştu.

 

EL KOYMA YOK

 

Aydın, “Bankalar kulüplere el koyacakmışşeklindeki haberlerin asılsız olduğunu söyledi. Aydın, futbol endüstrisinin borçlarının yönetilebilir olduğunu, bunu da bankacılık sektörünün borçları yapılandırarak sağladığını vurguladı.  

 

BORSA OLARAK DESTEĞE HAZIRIZ

 

Uluslararası Futbol Ekonomi Forumu için Borsa İstanbulda gong töreni yapıldı. Törene Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Mehmet Hakan Atilla, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erişah Arıcan, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir de katıldı. Törende konuşan Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Mehmet Hakan Atilla, futbol kulüplerine destek olmak istediklerini belirterek, “Özellikle döviz risklerini yönetme konusunda uyguladığımız ürün ve hizmetlerle kendilerine yardımcı olmak bu konuda elimizden geldiğince yol göstermek istiyoruz. Aynışekilde borçlanma anlamında da klüplerimizin ihtiyacı olan finansman kaynaklarını sermaye piyasaları yoluyla elde etmesinin önünü açmak için her türlü gayreti göstereceğimizi bilmenizi istiyorum. dedi.

 

FENERBAHÇE İLE ORTAK NOKTADA BULUŞACAĞIZ

 

Hüseyin Aydın “Borç yapılandırmasını Trabzonspor, Beşiktaş ve Galatasaray ile yaptık. Fenerbahçe ile olumlu yönde görüşmelerimiz devam ediyor. Fenerbahçenin daha reel ve farklı bir durumu var. Bizim önerdiğimiz gömlek Fenerbahçeye uymuyor. Fenerbahçenin söylediği de bize uymuyor. Ortak bir noktada buluşacağız. Eli kulağındadır, mutlaka yapacağız dedi. Aydın Konyaspor ve Kayserisporla da borç yapılandırması yaptıklarını belirterek Reddettiğimiz kulüp olmadı” diye konuştu.

 

BİZE BORCU OLAN TAKIM SON MAÇTA LİGDE KALINCA ÇOK SEVİNDİK

 

TBB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Şimdi isim vermeyeyim bir takım vardı. Bize de çok kredi borcu var. Son maç ligde kaldılar. Biz taraftarlarından daha çok sevindik dedi. Kulübün küme düşmesi durumunda para almak için bir yıl bekleyeceklerini aktaran Aydın, “Verdiğimiz para ile oynanan futbolun tartışılması lazım. Bizim tek isteğimiz var; paranın geri gelmesi... Para kazanma işinin de sürekli olmasını istiyoruz. Kendi asli görevimiz belli. Denetimi yapan kurumlar var. Biz onların dışında başka bir şey yapmıyoruz. diye konuştu. Aydın Biz verdiğimiz paranın geriye dönmesini istiyoruz. Bu para kazanma işinin de sürekli olmasını istiyoruz. Futbolun ne kayyumu, ne de IMFsi değiliz dedi.{jcomments on}

  

                    linkedin-logo Paylaş                        Flipboard -logo Paylaş

Bu İçerik  15956  Defa Okunmuştur
 

Degerli yazarimiz Futbol Ekonomi Site Yetkilisi Perşembe, 22 Eylül 2011.

YAZARIN DIGER YAZILARINI GORMEK ICIN TIKLAYIN

futbolekonomihakkimizdabanner2

esitsizliktanitim

aksartbmmraporbanner

Yazarlarımızın Son Yazıları

Doç. Dr. Kutlu Merih
Doç. Dr. Kutlu Merih
Doç. Dr. Deniz Gökçe
Doç. Dr. Deniz Gökçe
Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu
Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu
Murat  Başaran
Murat Başaran
Mete İkiz
Mete İkiz
Hüseyin Özkök
Hüseyin Özkök
Ömer Gürsoy
Ömer Gürsoy
Neville Wells
Neville Wells
Kenan Başaran
Kenan Başaran
Prof. Dr. Ahmet Talimciler
Prof. Dr. Ahmet Talimciler
Prof. Dr. Lale Orta
Prof. Dr. Lale Orta
Müslüm Gülhan
Müslüm Gülhan
Tuğrul Akşar
Tuğrul Akşar
Av. Hüseyin Alpay Köse
Av. Hüseyin Alpay Köse
Doç. Dr. Recep Cengiz
Doç. Dr. Recep Cengiz
Dr. Ahmet Güvener
Dr. Ahmet Güvener
Av. Arman Özdemir
Av. Arman Özdemir
Dr. Tolga Genç
Dr. Tolga Genç
Tayfun Öneş
Tayfun Öneş
Dr. Bora Yargıç
Dr. Bora Yargıç
Alp Ulagay
Alp Ulagay
Dr. Sema Tuğçe Dikici
Dr. Sema Tuğçe Dikici
Prof. Dr. Fuat Tanhan
Prof. Dr. Fuat Tanhan
Prof. Dr. Turgay Biçer
Prof. Dr. Turgay Biçer

Kimler Sitede

Şu anda 3600 konuk çevrimiçi

İstatistikler

İçerik Tıklama Görünümü : 53497601

raporlaranas

kitaplar aksar

1

futbol ekonomi bulten

fesamlogobanner

ekosporlogo


Futbolun ekonomisi, mali, hukuksal ve yönetsel kısmına ilişkin varsa makalelerinizi bize gönderin, sizin imzanızla yayınlayalım.

Yazılarınızı info@futbolekonomi.com adresine gönderebilirsiniz. 

 

futbolekonomisosyal2

 

sosyal1