Ruben Amorim'in Manchester United'daki Dönemi Kapanırken, Kulüp İçinde Bulunduğu Kargaşa ve Kaostan Çıkabilecek mi?
x
Buradasınız >> Ana Sayfa HABERLER & MAKALELER Genel Diğer Yazarlar Ruben Amorim'in Manchester United'daki Dönemi Kapanırken, Kulüp İçinde Bulunduğu Kargaşa ve Kaostan Çıkabilecek mi?

Ruben Amorim'in Manchester United'daki Dönemi Kapanırken, Kulüp İçinde Bulunduğu Kargaşa ve Kaostan Çıkabilecek mi?

26 1MUTD

Futbolekonomi- 6 Ocak 2026 Sir Alex Ferguson'un 2013'te kulübü bırakmasıyla bir türbülansa giren Manchester United o günden bu yana bir türlü aradığı huzuru ve başarıyı yakalayamadı.

En son  teknik direktör Ruben Amorim'in de işine son verilmesi, bir zamanların örnek kulübü; başarı hikayelerinin akademik öznesi olan Manchester United'ın içinde bulunduğu sportif, yönetsel ve mali krizden kurtulamadığını bize gösteriyor. Kulübün kısa süre içinde bu kadar çok teknik direktör değiştirmesi, kulüpte kurumsal zaafiyetin giderilemediğini ortaya koyuyor. Bu konuda The Athletic'de Laurie Whitwell imzasıyla çıkan bir yazıyı Türkçe'ye çevirip sizlerle paylaşıyoruz.  

 

Ruben Amorim'in Manchester United'daki dönemi nasıl kargaşa ve zehirli bir ortamla sona erdi?

Laurie Whitwell - 6 Aralık 2025- The Athletic 

Manchester United'ın CEO'su Omar Berrada ve futbol direktörü Jason Wilcox tarafından Carrington antrenman sahasında görevden alındığı kendisine bildirildikten kısa bir süre sonra , Amorim eşyalarını bir kutuya topladı, vedalaştı ve aceleyle binayı terk etti. Yardımcıları eşyalarını toplarken bazı oyuncular geldi. Antrenörlere nereye gittiklerini sordular. "Eve," diye yanıtladılar.

Old Trafford'da yaşanan bir diğer çalkantılı 72 saatin en tuhaf anlarından biri de buydu; Amorim sadece 14 ay sonra görevden alındı ​​ve yerine United'ın eski orta saha oyuncusu Darren Fletcher geçici olarak getirildi. Amorim ve yardımcılarına yaklaşık 10 milyon sterlin (13,5 milyon dolar) tazminat ödenmesi gerekiyor.

The Athletic, Manchester United'daki durum hakkında bilgi sahibi birçok kaynakla görüştü ve şu bilgileri ortaya çıkardı:

  • Amorim ve Wilcox arasındaki gerilim, taktikler ve transferler konusunda Cuma günü yapılan hararetli bir toplantıda doruk noktasına ulaştı.
  • Azınlık hissedarı Sir Jim Ratcliffe, Amorim'in tercih ettiği üçlü savunma sisteminden dörtlü savunma sistemine geçmesini istiyordu, Wilcox da aynı fikirdeydi.
  • Kulübün çoğunluk hissedarı olan Glazer ailesi, United'ın sonuçlarından duydukları rahatsızlığı Ağustos ayından beri dile getiriyordu.
  • Manchester United'ın eski CEO'su David Gill, futbol yönetim kurulu toplantısında Amorim'in 'bomba imha ekibi' kurma kararının ne kadar doğru olduğunu sorguladı.
  • Amorim ile United'ın transferden sorumlu direktörü Christopher Vivell arasında transfer politikası konusunda sürtüşme vardı.
  • Birkaç hafta önce teknik direktör, antrenman sahasında defans oyuncusu Lisandro Martinez ile bir tartışma yaşamıştı.
  • Ole Gunnar Solskjaer'in yaz aylarına kadar kulübün geçici teknik direktörü olarak geri dönmesi olasılığı değerlendirilirken, Jonny Evans'ın da teknik ekibe geri dönmesi için adaylar arasında olduğu belirtiliyor.

Bu, göreve atandığında uzun vadeli bir futbol projesine liderlik edebilecek teknik direktör olarak övgüler alan Amorim'in görev süresinin nasıl çöktüğünün tüm dikkat çekici öyküsüdür.

Amorim'in Manchester United'daki düşüşünün tohumları çeşitli aşamalarda ekilmiş olsa da, nihai darbe Cuma günü Wilcox ile yaşadığı fırtınalı karşılaşmada geldi.

Manchester United'dakiler, taktikler ve transferler hakkındaki tartışmalar başladığında Amorim'in patlamanın tetikleyicisi olduğunu savunuyor. Amorim, son haftalarda kendi bölgesine bir müdahale sezmişti ve kulübe yakın kaynaklar bunu ikili arasında "büyük bir anlaşmazlık" olarak nitelendiriyor.

Carrington'daki yüz yüze görüşmelerinde Wilcox, Amorim'e oyuncuların 3-4-2-1 sistemine güven duymakta zorlandıklarını ve vizyonu konusunda kafalarının karıştığını söyledi. Amorim takımı dörtlü savunma ile çalıştırırken, maçlarda üçlü savunma tercih ediliyordu. Ayrıca, yaptığı seçimler ve kamuoyuna yaptığı açıklamalar nedeniyle onlara güvenmediğini de hissediyorlardı.

26Oca 2

Manchester United, Amorim yönetiminde hiçbir zaman istikrarlı bir şekilde iyi sonuçlar elde edemedi. Alex Livesey/Getty Images

Amorim, oyuncuların değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Wilcox ise sorunları çözmek, kadroyu zaman içinde geliştirmek ancak Amorim'le devam etmek istediğini belirtti. Amorim ise kulüpten ayrılmak istediğini ve menajerini arayacağını söyleyerek karşılık verdi.

Olayın yankıları o kadar büyük oldu ki, Amorim ile ekibi arasında daha sonra yapılması planlanan toplantı iptal edildi.

İşin ironik yanı, antrenmanları düzenli olarak izleyen Wilcox'un Amorim'in en büyük müttefiklerinden biri olarak görülmesiydi. Her gün konuşurlar ve taktikler üzerine sohbet ederlerdi. Wilcox'un, Manchester City'ye büyük başarılar getiren 4-3-3 sistemini sevdiği biliniyor, ancak yakın zamana kadar bu durum Amorim'e doğrudan tavsiye olarak yansımıyordu.

Ancak Ratcliffe, United'ın dörtlü savunmaya geçmesi yönündeki isteğini açıkça dile getirdi ve Wilcox'un da Amorim'i daha esnek davranmaya ikna etmek için çabalarını artırdığı düşünülüyor. United'ın iç kaynaklarına göre, evrim her zaman planın bir parçasıydı ve Amorim başlangıçta yetkililere üçlü savunmayla başlamak istediğini, ancak oyuncular yöntemlerini daha iyi anladıkça savunmaya katmanlar ekleyeceğini söylemişti.

Ancak Ratcliffe'in takım hakkındaki görüşleri nedeniyle işler daha hassas bir hal aldı. Ratcliffe'in görüşlerini yönetmek, Wilcox'un en önemli görevlerinden biriydi. Ratcliffe, futbol bilgisi için ona güveniyordu ancak kendi düşüncelerini de dile getiriyordu. Wolverhampton Wanderers ile 1-1 berabere kalınan maçta, Ratcliffe, United'ın devre arasından önce yediği beraberlik golünün özensiz bir şekilde gerçekleşmesinden dolayı gözle görülür şekilde öfkeliydi. Sezonun başlarında Ratcliffe, Bryan Mbeumo'yu kanat bek pozisyonunda oynatmayı da önermişti.

Sir Jim Ratcliffe (solda) ve Jason Wilcox (sağda), Wolves maçında hararetli bir tartışma yaşarken, aralarında Omar Berrada görülüyor. Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images

Amorim, 15 Aralık'ta Bournemouth'a karşı ağırlıklı olarak 4-4-2 dizilişiyle , ardından da Noel'in ertesi günü Newcastle United'a karşı net bir 4-2-3-1 sistemiyle sahaya çıkarak bir dereceye kadar uyum sağladı . Antonie Semenyo ile yaptığı görüşmelerde, Bournemouth forvetine 4-3-3 sisteminde sol kanat oyuncusu olarak oynayacağını söyledi.

Ancak Amorim, Wolves maçında 3-4-2-1 dizilişine geri döndüğünde , kadrodaki az sayıdaki tecrübeli forvetten biri olan Joshua Zirkzee'nin devre arasında oyundan çıkarılması, United yönetimindeki bazı isimleri endişelendirdi.

Berrada ve Wilcox da dahil olmak üzere United'ın üst düzey yönetim ekibinin, maçın bitiş düdüğünden yaklaşık 90 dakika sonra Old Trafford'dan ayrılırken görülmesi, Amorim ile uzun süreli görüşmelerin yapıldığına işaret ediyordu.

Bu durum, üç gün sonra Wilcox'un United'ın antrenman tesisinde Amorim ile yaptığı görüşmenin zeminini hazırladı.

Transferler, Amorim için doruk noktasına ulaşan bir diğer gerilim noktasıydı. Sorunlar geçen yaz başlamıştı, ancak son dönemdeki özel bir şikayeti, United'ın Semenyo'yu transfer etmek için elinden gelenin en iyisini yapmadığı yönündeydi; Semenyo'nun Manchester City'ye katılması bekleniyor .

United, Bournemouth'un 65 milyon sterlinlik serbest kalma maddesini ödeyebilir ve forvet oyuncusuyla görüşmelere başlayabilirdi, ancak sonuçta oyuncunun Premier Lig'de mücadele etme şansını hemen istediğini düşündüler.

Belki de daha önemli olan, geçen yaz başarısızlıkla sonuçlanan transfer girişiminin mirasıydı. Semenyo, ikna çabası sırasında Londra'da Amorim ve Wilcox ile yemek yemeye kadar gitti, ancak United, Bournemouth'un 70 milyon sterlinlik fiyatını çok yüksek bulduğu için hedefini Mbeumo'ya çevirdi. Mbeumo'nun en fazla 55 milyon sterline mal olması bekleniyordu, ancak sonunda Brentford ücreti 65 milyon sterlin artı 6 milyon sterlin ek ödeme olarak belirledi. Semenyo, aynı değere sahip bir oyuncu için reddedildiği için hayal kırıklığına uğramıştı ve United'ın çağrısına ikinci kez cevap vermek için acele etmiyor gibiydi.

Semenyo için ayrılan paranın Ocak ayında başka bir transfer için kullanılması yerine, Amorim'e büyük takviyelerin yaza kadar beklemek zorunda kalacağı söylendi. Cuma günü Leeds United maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında bütçelerin değişip değişmediği sorulduğunda, bir muhabire "Akıllı bir adamsınız" diye yanıt verdi.

Piyasada çalışma gerektirecek bir değişim misyonuyla gelen Amorim, yukarıdan gelen bir belirsizlik sezdi.

Amorim'in düşünce yapısının arka planı, atanmasına kadar uzanabilir. Kendisi ve Ratcliffe uzun bir birebir görüşme yaptılar. Amorim belki de Ratcliffe'in ataması olduğunu ve bu nedenle United'ın yönetim yapısı altında daha fazla hareket alanı bulabileceğini hissetti.

12wqsaq21

Sir Jim Ratcliffe, Amorim'i Avrupa Ligi finalinde Tottenham'a karşı alınan yenilgiden sonra teselli ediyor. Carl Recine/Getty Images

Amorim, Elland Road'da sadece iki forvet oyuncusuyla 3-4-2-1 sistemini seçtiğinde, durumdan haberdar olanlara göre, eğer bu son maçı olacaksa, kendi tarzında veda edeceğini açıkça belirtmiş gibi görünüyordu. Bu, hem sahada hem de basın odasında geçerliydi; burada, unvanı her zaman baş antrenör olmasına rağmen, menajerlik statüsü hakkında sert eleştirilerde bulundu.

“Sportif direktör” ve “izleme departmanı”ndan bahsetti ve herkesin kendi işini yapması gerektiğini söyledi. Wilcox hedefteydi; büyük olasılıkla United'ın transfer direktörü Vivell de öyleydi. Amorim ve Vivell arasında, özellikle Benjamin Sesko ve Senne Lammens transferleri ve taktikler konusunda sürtüşmeler yaşandı. Vivell, United'ın daha fazla çeşitliliğe ihtiyacı olduğunu kulüp içinde dile getirdi ve sezonun başlarında Fulham menajeri Marco Silva'nın Amorim'in takımına karşı oynamanın kolay olduğu yönündeki yorumlarını vurguladı .

Pazar günü Amorim, eski United kaptanı Gary Neville'in eleştirilerini kulüpteki insanların "kaldıramayabileceğini" ima ederek kendi bölgesini işaretledi . Bunun, Ratcliffe'in Amorim'in taktiklerini sorguladığı Neville'in podcast'ini izlediği ihtimaline bir gönderme olduğu düşünülüyor, ancak bu durum United'daki insanları şaşırttı.

Amorim, çıkışını şu sözlerle bitirdi: "Bu durum 18 ay boyunca ya da yönetim kurulu değişiklik yapmaya karar verene kadar böyle devam edecek. İstifa etmeyeceğim. Yerime başka biri gelene kadar işimi yapacağım."

Amorim'in Cuma günkü davranışı, pozisyonunu savunulamaz hale getirmiş ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Ratcliffe ile çoğunluk hissedarları olan Glazer ailesi arasında görüşmelere yol açmışsa, 48 saat sonraki sözleri açık bir değişiklik daveti niteliğindeydi. Berrada ve Wilcox, United'ın ortak sahiplerinin de desteğiyle bu kararı aldılar ve 40 yaşındaki Amorim'i Pazartesi sabahı Carrington'da bilgilendirdiler.

Berrada ve Wilcox daha sonra oyuncularla bir toplantı düzenledi. Wilcox, dinleyenlere son iki günün kendisini gerçekten şok ettiğini söyledi. Kulübün Amorim'e istediğini verdiğini, ancak Amorim'in ayrılma konusundaki düşüncelerini açıkça belirttiğini vurguladı. Takıma, "Son 48 saatin nereden geldiğini anlamıyoruz," dedi. Wilcox, Amorim'in değiştiğini ve United'ın harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Oyunculardan geri bildirim alan Wilcox, onlara bazı durumlarda Amorim ile aynı frekansta olmadıklarını da sezdiğini söyledi.

Wilcox, oyunculara Fletcher'ın önümüzdeki iki maçta, yani Çarşamba günü Burnley deplasmanında ve Pazar günü Brighton & Hove Albion'a karşı oynanacak FA Cup maçında takımın başında olacağını bildirdi. Ardından Fletcher, 21 yaş altı takımının baş antrenörü Travis Binnion ile birlikte antrenmanı yönetti. Ortamın oldukça iyi olduğu belirtildi.

Daha sonra Amorim, Cheshire'daki evinin çevresinde karısıyla birlikte karda mutlu bir şekilde yürürken ve hatta fotoğrafçılarla tokalaşırken görüldü.

United, Amorim'in sözleşmesinin tamamını, yani kendisi ve altı personeli için 10 milyon sterlini ödemekle yükümlü. Amorim'in bir yıl görevde kalmasının ardından tazminat miktarının düşürüldüğüne dair spekülasyonlar vardı, ancak United'ın Sporting CP'den erken ayrılmasını istemesi nedeniyle Amorim güçlü bir anlaşma müzakere etti.

Eğer United yönetimi, takımın Premier Lig'de alt sıralarda yer aldığı bir pozisyonda bitirmesi durumunda (ki bu, şartlarında özellikle belirtilmişti) harekete geçseydi, söz konusu meblağ düşecekti. Bu durumun, ancak tam bir sezonun ardından yürürlüğe gireceği düşünülüyordu.

Manchester United, yeni kalıcı teknik direktör ataması konusunda acele etmeyecek ve muhtemelen Oliver Glasner (Crystal Palace), Andoni Iraola (Bournemouth) ve Marco Silva'nın (Fulham) sözleşmelerinin yaz aylarında sona ermesini bekleyecek.

Fletcher yeteneklerini gösterme şansı bulacak, ancak daha uzun vadeli bir geçici teknik direktörlük ihtimali de göz ardı edilmiyor; hatta duygusal bir geri dönüş olacak bu durumda Solskjaer bile değerlendiriliyor. Michael Carrick'in de olası bir dönüşü için adı geçiyor, Evans da kulübün teknik ekibine atanabilir ve muhtemelen yarın Burnley maçında Fletcher'a yardımcı olabilir. Süreci yönetecek olan Wilcox ve Berrada, United hakkında bilgi sahibi olmanın faydalı olabileceğinin farkındalar.

Fletcher'ın adı, Brentford'a karşı alınan 3-1'lik yenilgiden sonra ilk kez olası senaryoların gündeme geldiği Eylül ayından beri geçici aday olarak kulüp içinde gündeme gelmişti. United o zaman Amorim'i desteklemişti ve bu destek, Sir Alex Ferguson ve Gill'in de katıldığı Old Trafford'daki futbol kurulu toplantısında açıkça ortaya çıkmıştı.

Berrada ve Wilcox, Amorim ile birlikte, beklenen goller (xG) de dahil olmak üzere iyi temel istatistiklerin ilerlemeyi tespit etmenin nedenleri olduğunu belirttiler. Bu yaklaşımın Manchester City'nin yükselişine nasıl yardımcı olduğunu anlattılar. Örneğin, United personeli Matheus Cunha'ya, Bruno Fernandes'in boşta olduğu Brentford maçında ceza sahası dışından yaptığı bir şutun düşük bir xG'ye sahip olduğunu gösterdi.

Ratcliffe, United'ın sayıları benimsemesini istiyor ve kulübün veri bilimi direktörü Michael Sansoni ile düzenli olarak iletişim halinde, ancak bu durum diğer futbol personeli tarafından her zaman faydalı olarak görülmedi.

Old Trafford'daki toplantıda Gill'in de kendi düşünceleri vardı ve Amorim'i kulübün en büyük isimlerinden bazılarını ' bomba imha ekibine ' göndermenin mantığı konusunda sorguladı; Marcus Rashford, Alejandro Garnacho, Jadon Sancho ve Antony'nin kadro dışı bırakılmasının kulübe milyonlarca dolara mal olduğunu belirtti.

United'daki bazı kişiler, Ağustos ayında 40 milyon sterlin karşılığında Chelsea'ye transfer olan Garnacho'ya yapılan muamelenin değerini 15 milyon sterlin düşürdüğünü düşünüyor. Tyrell Malacia ayrılmadı ve sonunda Amorim'in ısrarı üzerine 21 yaş altı takımıyla ve bir keresinde de 18 yaş altı takımıyla antrenman yapmadan önce birinci takım kadrosuna yeniden dahil edildi.

Bu, United'ın Amorim'i desteklediğinin ve onu iş tanımındaki baş antrenörden ziyade bir 'menajer' olarak gördüğünün bir işaretiydi. Ayrıca geçen sezonun sonunda Ratcliffe ve yönetim kurulu başkanları ve direktörleri Joel ve Avram Glazer'ın da bulunduğu üst düzey bir zirve olan yönetim kurulu toplantısına katıldı ve kulüp, Amazon belgeselini iptal etme isteğini de kabul etti .

Nitekim geçen yaz, United Amorim'e o kadar bağlıydı ki Kobbie Mainoo'yu 40 milyon sterline satmaya hazırdı. Mainoo, Amorim'in ayrılışından en çok kazananlardan biri. Amorim yönetiminde geleceği olmadığını düşünen 20 yaşındaki orta saha oyuncusu kiralık olarak ayrılmak istemişti, ancak şimdi kalması bekleniyor.

Ancak zaman geçtikçe Amorim gücünün azaldığını hissetti. Aston Villa'nın forveti Ollie Watkins ile RB Leipzig'den Sesko arasında seçim yapma söz konusu olduğunda, Amorim Watkins'i tercih ederdi; o zamanlar 29 yaşındaydı ama Premier Lig'de kendini kanıtlamıştı.

Ancak bu büyük bir sorun değildi: daha büyük tartışma konusu kaleciydi.

Amorim tecrübeli bir oyuncu istiyordu, özellikle de Villa'da forma giyen Emiliano Martinez'i. Kulübün baş kaleci scout'u Tony Coton'un tavsiyesi üzerine 23 yaşındaki Lammens'i tercih eden United, daha genç oyuncuyu seçti. Ayrıca transfer ücreti ve maaş açısından da çok daha ucuzdu.

Emiliano Martinez, United takımındaki bazı isimlerden, özellikle de vatandaşı Lisandro Martinez'den destek gördü. Lisandro Martinez, Martinez'in ön çapraz bağ sakatlığından iyileşmesi konusunda zaten iletişim halinde oldukları için, Ratcliffe'e transferi için lobi bile yaptı.

Bu durum Amorim'i kızdırdı, ancak United, Lammens'i transfer etmenin Wilcox ve Vivell gibi isimlerin uzun vadeli bir bakış açısına sahip olduğunu gösterdiğine inanıyor.

Ancak Amorim, yetkisinin azaldığını hissetmeye devam etti. Bu durum kısmen, Ağustos ayından itibaren sonuçlardan duydukları memnuniyetsizliği dile getiren Glazer ailesine bağlanabilir. Hala Ratcliffe'in kulübü yönetmesine izin vermeleri bekleniyor, ancak teorik olarak çoğunluk hissedarı olarak her an müdahale edebilirler. Yönetimin yapısı ve sorumluların ilgili deneyimi konusunda soruları var.

Berrada'nın Amorim'in atanmasını bu kadar kesin bir şekilde desteklemesinin ardından, önünde büyük sorular var. O zamanki sportif direktör Dan Ashworth, başlangıçta Premier Lig deneyimine sahip adayları önermişti. Wilcox, üçlü savunmaya bu kadar bağlı bir teknik direktörü seçme konusunda çekinceleri vardı, ancak daha sonra fikrini değiştirdi.

INEOS'un mevcut mali tablosu oldukça kötü görünüyor; eski teknik direktör Erik ten Hag'ı görevde tutmak , ardından Ashworth ve Amorim'i işe almak ve kovmak gibi üç büyük yanlış karar alındı. Amorim, %38,1'lik galibiyet oranıyla, Premier Lig dönemindeki herhangi bir United teknik direktörünün en kötü rekoruna sahip olarak görevden alındı.

Tüm bunların maliyeti, sıradan personelin toplu işten çıkarılmasıyla tezat oluşturuyor .

Amorim taraftarlara ve personele karşı nazik ve cömert olsa da, bazı oyuncular ondan daha iyi bir iletişim bekliyordu.

Ancak zaman zaman, kendisine yöneltilen eleştirilere olumlu yanıt verdi. Aralık ayında, United'ın Crystal Palace ve West Ham United ile karşılaştığı dönemde, Martinez ile antrenman sırasında karşı karşıya geldiler. Martinez, ilk 11'de başlamaya hazır olduğunu düşünüyordu ve Amorim'in kendisini göz ardı ettiğini hissederek, "yoğun" olarak nitelendirilen bir şekilde görüşünü dile getirdi.

Palace ve West Ham maçlarında yedek kulübesinden oyuna giren Martinez, Newcastle'a karşı oynanan Boxing Day maçına kadar ilk 11'de yer almamıştı, ancak kaptanlığa getirildi ve Amorim'in son iki maçında da kaptanlık bandını takmaya devam ederek teknik direktörün onun enerjisine ne kadar hayran olduğunu gösterdi.

Amorim'i gözlemleyenler, yardımcılarından bu tür bir desteğin faydalı olacağını söylüyor. Sporting'den getirdiği ekibin, alternatifler veya meydan okumalar sunmaktan ziyade, onun fikirlerini yansıttığı düşünülüyor.

Örneğin Fletcher, Mayıs 2024'te Crystal Palace'a karşı alınan 4-0'lık yenilgiden sonra Ten Hag'ı sistem değişikliğine ikna edenlerden biriydi. Ten Hag'ın daha sonra seçtiği 4-2-4 sistemi, United'a FA Kupası'nı kazandırdı.

Manchester United'dakiler, bu tür inceliklerin, özellikle Kasım ayında 10 kişi kalan Everton'a karşı evde alınan yenilgide, United'a daha fazla puan kazandıracağını düşünüyor .

Amorim'in akademiyle olan ilişkisi de tartışma konusu olmuştu. Shea Lacey'e, Wolves karşısında alınan 4-1'lik galibiyetin stressiz ortamında ilk maçına çıkma şansı vermeyi reddetti ve bunun yerine onu Aston Villa karşısında 2-1 gerideyken sahaya sürdü.

Bendito Mantato'nun Wolves maçında sonradan oyuna girmesi, daha önce Old Trafford'da United'ın 21 yaş altı takımıyla Athletic Club'a karşı sergilediği performansın henüz 17 yaşında tecrübesiz bir oyuncu olduğunu göstermesi nedeniyle bazılarını şaşırttı. Bu tür kararlar teknik direktörün yetkisindedir ve bu yöndeki soruların yersiz olduğunu düşünmüş olabilir; ancak kıdemli bir personel üyesi, Amorim'in görev süresi boyunca hiçbir akademi maçına katıldığını hatırlamadığını belirtti.

Benzer gözlemler , Carabao Kupası'nda Grimsby Town'a karşı oynanan maçta penaltı atışları sırasında Amorim'in yedek kulübesinde kalmasıyla ilgiliydi . Kaleci antrenörü Jorge Vital de gözden uzak tutulmuş, yardımcısı Craig Mawson ise Andre Onana'ya penaltılar konusunda talimat vermede önemli bir rol üstlenmişti. Bu maç, Amorim'in taktik tahtası ve maç sonrası oyuncuların "çok yüksek sesle konuştukları" yönündeki suçlamasıyla hatırlanacak.

Bazı tuhaflıkları bir kenara bırakırsak, United, teknik direktörün kulübün "ekosisteminin" önemli bir parçası olduğunu, ancak bunun üzerinde oturamayacaklarını ve başarıya ulaşmanın yolunun iş birliğine dayalı bir yaklaşım olduğunu söylüyor. Kalıcı olarak göreve gelecek olan kişinin de buna uyması gerekecek.

1Amorim

Wilcox bu konuda daha önce de açıklamalarda bulunmuştu. Eylül ayında United'ın eski oyuncular birliğine verdiği demeçte, "Özünde bir antrenörüm," demişti. "Bu, şu anki rolümde bir avantaj ama aynı zamanda bana biraz sorun da yaratıyor çünkü her zaman yöneticilerin yaptıklarına karışmak istiyorum."

Old Trafford'daki tüm karmaşaya rağmen, mevcut sezon oldukça canlı geçiyor ve United, Şampiyonlar Ligi sıralamasının üç puan gerisinde, altıncı sırada yer alıyor.

Kulübün şimdi harekete geçmesinin bir diğer nedeni de bu: Amorim'in sağlayamayacağını düşündükleri yükselişi yaratmak.

Amorim, futbolun iniş çıkışlarına her zaman duyarlıydı. Takımı Brighton'ı yenerek Anfield'daki galibiyet de dahil olmak üzere üst üste üç maç kazandıktan sonra, kulübü yakından takip eden ve tebrik mesajı gönderen birine şöyle cevap verdi: " Vitor Pereira'nın durumunu gördünüz mü ? İki ay önce bir tanrı gibiydi. Yarın ne olacağını asla bilemezsiniz."

https://www.nytimes.com/athletic/6942339/2026/01/06/ruben-amorim-sacked-manchester-united-inside-story/

                    linkedin-logo Paylaş                        Flipboard -logo Paylaş

Bu İçerik  133  Defa Okunmuştur
 

Degerli yazarimiz Futbol Ekonomi Site Yetkilisi Perşembe, 22 Eylül 2011.

YAZARIN DIGER YAZILARINI GORMEK ICIN TIKLAYIN

futbolekonomihakkimizdabanner2

esitsizliktanitim

aksartbmmraporbanner

Yazarlarımızın Son Yazıları

Doç. Dr. Kutlu Merih
Doç. Dr. Kutlu Merih
Doç. Dr. Deniz Gökçe
Doç. Dr. Deniz Gökçe
Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu
Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu
Murat  Başaran
Murat Başaran
Mete İkiz
Mete İkiz
Hüseyin Özkök
Hüseyin Özkök
Ömer Gürsoy
Ömer Gürsoy
Neville Wells
Neville Wells
Kenan Başaran
Kenan Başaran
Prof. Dr. Ahmet Talimciler
Prof. Dr. Ahmet Talimciler
Prof. Dr. Lale Orta
Prof. Dr. Lale Orta
Müslüm Gülhan
Müslüm Gülhan
Tuğrul Akşar
Tuğrul Akşar
Av. Hüseyin Alpay Köse
Av. Hüseyin Alpay Köse
Doç. Dr. Recep Cengiz
Doç. Dr. Recep Cengiz
Dr. Ahmet Güvener
Dr. Ahmet Güvener
Av. Arman Özdemir
Av. Arman Özdemir
Dr. Tolga Genç
Dr. Tolga Genç
Tayfun Öneş
Tayfun Öneş
Dr. Bora Yargıç
Dr. Bora Yargıç
Alp Ulagay
Alp Ulagay
Dr. Sema Tuğçe Dikici
Dr. Sema Tuğçe Dikici
Prof. Dr. Fuat Tanhan
Prof. Dr. Fuat Tanhan
Prof. Dr. Turgay Biçer
Prof. Dr. Turgay Biçer

Kimler Sitede

Şu anda 1092 konuk çevrimiçi

İstatistikler

İçerik Tıklama Görünümü : 56058338

raporlaranas

kitaplar aksar

1

futbol ekonomi bulten

fesamlogobanner

ekosporlogo


Futbolun ekonomisi, mali, hukuksal ve yönetsel kısmına ilişkin varsa makalelerinizi bize gönderin, sizin imzanızla yayınlayalım.

Yazılarınızı info@futbolekonomi.com adresine gönderebilirsiniz. 

 

futbolekonomisosyal2

 

sosyal1