Spor Kurumlarında Dijital Dönüşüm
Bizi Takip Edin Futbol ekonomisi facebookta futbol ekonomisi twitterde
x
Buradasınız >> Ana Sayfa Haberler & Makaleler Genel Sebahattin DEVECİOĞLU Spor Kurumlarında Dijital Dönüşüm

Spor Kurumlarında Dijital Dönüşüm

1232121212

Sebahattin Devecioğlu- 3 Eylül 2024 Microsoft tarafından desteklenen Küresel Spor İnovasyon Merkezi (GSIC), sporda inovasyonun merkezidir, Avrupa'da öncüdür ve yalnızca spor endüstrisinin tüm alanlarına en son teknoloji gelişmelerini getirmeye odaklanmıştır. 

 

GSIC Mayıs 2015'te kapılarını açtığından beri hedefi, girişimcilerden, üniversitelerden ve kurumlardan oluşan geniş ve kapsayıcı bir uluslararası ekosistem yaratmak olmuştur. Bu ekosistem, Merkez aracılığıyla sinerjiler, yeni projeler ve ürünler ve tabii ki işletmeler yaratabilir. 

GSIC'nin amacı, spor endüstrisini güçlendiren ve insanların hem spor deneyimi (profesyonel ve amatör) hem de izleyici olarak daha iyi bir yaşam kalitesine ulaşmasını sağlayan projeleri ve faaliyetleri teşvik etmek için spor şirketlerini ve organizasyonlarını desteklemektir. Merkez, deneyim ekosisteminin geliştirildiği, inovasyonun sağlandığı ve spor hizmetleri, cihazları ve mekanlarında teknolojilerin kurulmasını sağlayan bir alanı temsil eder.

GSIC son dört yıldır teknoloji tabanlı şirketler, spor kuruluşları, kurumlar, endüstri profesyonelleri ve paydaşlardan oluşan geniş bir ekosistem oluşturmaktadır.. Şu anda GSIC, çok çeşitli faaliyetlerle (performans, sağlık, eğitim, BT, eSpor, akıllı stadyum, taraftar katılımı vb.) ilgili 32 ülkeden 200'den fazla üyeye sahip. GSIC projeleri, spor endüstrisinde daha büyük bir küresel etki yaratmamızı sağlayan ve endüstrideki en büyük ortak ağına ve en iyi uzmanlara sahip açık bir inovasyon merkezi olarak konumumuzu yeniden teyit eden uluslararası bir kapsama sahiptir. 

GSIC'nin felsefesi 5 sütuna dayanmaktadır: ağ oluşturma, yeni kurulan şirketler ve şirketler, vitrin, uygulamalı araştırma ve inovasyon, Microsoft Çözümleri. Bunlar, Merkezin dünya çapında spor endüstrisine güç vermek için ortakları ve ortaklarıyla birlikte üzerinde çalıştığı kategorilerdir.

GSIC'nin inovasyonu spor endüstrisine bağlamayı ve değer zincirini farklı faaliyetler yoluyla iyileştirmeyi hedeflediği akılda tutularak, Merkez, spor endüstrisinin ileriye doğru ilerlemesi için zorlukların ve eğilimlerin neler olduğunu daha iyi anlamak amacıyla Ocak ve Nisan 2019 arasında bir anket gerçekleştirdi (vizyon 2025). 

Spor endüstrisinin çok çeşitli paydaşları -hepsi GSIC üyesi- dijital inovasyon yoluyla dünya çapında sporun geleceğini nasıl öngördükleri konusunda yaklaşımlarını sundular ve bu da Spor Kuruluşlarının Dijital Dönüşümü 2025 Raporunda sunulan aşağıdaki kolektif görüşe yol açtı. Bu nedenle, bu belge, GSIC üyelerinin faaliyet gösterdiği spor endüstrisi senaryolarını ve bu konuda sahip oldukları genel vizyonu ele alan beş ana alanda çeşitli öngörüler sunmaktadır:

Raporun, Spor endüstrisinin geleceğine dair genel vizyonunda; 

Ekonomik ve sosyal bir perspektiften spor endüstrisindeki bir sonraki trendlerin ne olacağına ve analiz edilen her dönüşüm alanında 2025 yılına kadar ele alınması gereken ana zorlukların ne olacağına dair bir genel bakış sunuyor.

Akıllı mekan: Uzmanlar, taraftarların yolculuğunu tüm farklı müşteri temas noktalarında dönüştürmek için spor mekanlarında dijital çözümlerin yoğun bir şekilde benimsendiğini belirtiyor. Bu bağlamda, bu rapor, yalnızca taraftar deneyimini geliştirmekle kalmayıp aynı zamanda karlılığı ve güvenliği de artırmak için akıllı mekanlara dahil edilecek ana yenilikçi dijital varlıkların neler olduğuna dair bir anlık görüntü sunuyor.

Taraftar katılımı: Yeni dijital platformların yaygınlaşması, spor kuruluşlarının katılımcıların profillerini daha iyi anlamalarına, müşteri hedeflemelerini iyileştirmelerine ve kişiselleştirilmiş deneyimler yaratmalarına olanak tanıyor. Bu belge, yenilikçi dijital teknolojilerden yararlanmanın maç günü boyunca (maç öncesi, sırasında ve sonrasında) taraftar katılımını nasıl artırabileceğini gösteriyor. 

Takım ve sporcu performansı: Katılımcılara göre, yalnızca taraftarlar teknolojinin kullanımından doğrudan faydalanmayacak, sporcular ve takımlar da giyilebilir cihazlar ve sensör veri toplama yoluyla performanslarının arttığını görecekler. Bu rapor teknolojik yeniliğin sporcuların performansına dair daha fazla öngörü sağlayabileceği farklı yolları araştırıyor.

İş içgörüleri ve üretkenlik:  Teknoloji ilerledikçe, spor işletmeleri yeni fırsatlardan yararlanmak için süreçlerini uyarlamak ve dönüştürmek zorunda kalacaklar. Uzmanlar, farklı teknolojik çözümlerin 2025 yılına kadar iş üretkenliğini nasıl artıracağını paylaştılar.

ESpor: eSpor son birkaç yılda önemli ölçüde büyüdü ve küresel bir fenomen haline geldi. Bu rapor, yakın gelecekteki farklı temel büyüme alanlarını hem tüketici hem de işletme perspektifinden ele alıyor.

       Spor Kuruluşlarının Dijital Dönüşümü 2025 Raporunda sunulan anket sonuçları, GSIC'nin her yıl bir araya getireceği ve bilgi edinmek ve daha fazla yenilik ve girişim teşvik etmek için spor ve inovasyon ekosisteminin geri kalanıyla paylaşacağı bir dizinin ilki olarak anlaşılmalıdır.

Kaynak: https://sport-gsic.com/digital-transformation-of-sports-entities-by-2025/

                    linkedin-logo Paylaş                        Flipboard -logo Paylaş

Bu İçerik  39  Defa Okunmuştur
 

Degerli yazarimiz Sebahattin Devecioğlu Cuma, 02 Nisan 2010.

YAZARIN DIGER YAZILARINI GORMEK ICIN TIKLAYIN

Neden Futbol Ekonomisi?

 

www. Futbolekonomi.com’un  vizyon ve misyonu temel olarak  Futbol Ekonomisi Stratejik Araştırma Merkezi’nin (FESAM) vizyon ve misyonuna paralel ve aynı düzlemdedir.

 

Bu bağlamda temel misyonumuz: Futbolun yerel ve küresel makro özelliklerini incelemek ve yeni yapısal modeller önermek; bu kapsamda entelektüel gelişimi hızlandırmak ve buna ilişkin referans olabilecek bir database oluşturmak ve bunu tüm futbol araştırmacılarının emrine sunmak... Bu amaçla yapılan çalışmaları yayımlamak; gerekli her türlü bilimsel futbol araştırma ve geliştirme projelerine entelektüel anlamda destek vermek.

 

Temel Vizyonumuz: Önerilen yeni modellerin gerçekleştiğini görmektir.

 devamı >>>

finansal-futbol-anim-1

tugrulaksar_ge_roportaj

Tuğrul Akşar Güngör Urasın sorularını yanıtlıyor

  Yazar Tuğrul Akşar,
Milliyet Gazetesi Yazarı Güngör Uras'ın
sorularını yanıtlıyor.
detay için tıklayınız..

 

Spor Endexi

 

3/09/2024

Kapanış Günlük
Değişim %
  BİST 100

10.021,80

-0,87

 bjk BJKAS

7,24

+0,70

 fb FENER

134,40

+1,60

 gs GSRAY

7,61

-1,93

 trabzon TSPOR

1,86

+4,49

   SPOR ENDEKSİ

4.199,26

+1,20

Videolar

Tuğrul, Tuğrul Akşar, Pusula, Ekonomi, Futbol, Futbol Ekonomi, Mali,VİDEONUN DEVAMI VE DİĞER VİDEOLAR İÇİN TIKLAYIN.

İstatistikler

İçerik Tıklama Görünümü : 41638692

TRENDYOL SÜPER LİG 2024-2025 SEZONU

  

 

 Sıra TAKIMLAR 0 G B M A Y AV
Fenerbahçe 4 3  0 11 2 9 10
2 Galatasaray 3  3   0 0 9  3   6

9

3 Beşiktaş 3 3 0  0 8 2 6 9
4 Eyüpspor 4  2   2  0 2  4 8
5 Başakşehir 3 2 1  0   10  5 5 7
6 Göztepe 1 3 0 5  3 

  2 

 6 
7

Samsunspor

3 2  0  1   4 2 6
8 Kasımpaşa 4 1 2

6 0
9 Konyaspor 4 1 1 -2 4
10

Sivasspor

4 1 1 2  -2 4
11 Antalyaspor 4 1 2

7

11   -4  4
12 Rizespor 4 2 8 -5  4  
13 Gaziantep 1 0

1  1  0  3
14 Bodrumspor 4 0 -4  3
15 Trabzonspor 2 0 0 0 0 2
16

Alanyaspor

4

0

2 2 -5 2
17 Kayserispor 2  1 -1
18 Hatayspor 1 3 4 -5 1

19

A.Demirspor 4 0 1 3 4 10 -6  1  

 

                 

Okur Yazar


Futbolun ekonomisi, mali, hukuksal ve yönetsel kısmına ilişkin varsa makalelerinizi bize gönderin, sizin imzanızla yayınlayalım.

Yazılarınızı  info@futbolekonomi.com adresine gönderebilirsiniz. 

 

 

Annual Review of Football Finance 2023

Annual Review of Football Finance 2023

Deloitte Sports Grup'un Avrupa Futbol Finansmanına ilişkin 32. kez düzenlediği yıllık futbol finans raporuna göre, Avrupa futbol pazarı 2021 - 22 sezonunda bir önceki yıla göre %7 büyüyerek 29.5 Milyar Euro büyüklüğüne ulaştı. Rapora ulaşmak için tıklayınız

Deloitte Money League - 2024

Deloitte Money league 2024

Deloitte Money League Raporunu 27. kez yayınladı. Rapora göre Avrupa'nın en zengin 20 kulübünün 2022-23 sezonunda gelirleri toplam 10.5 Milyar Euro'ya ulaştı. Raporu okumak için tıklayınız.

UEFA Kulüp Finans&Yatırım Raporu 2024

 

UEFA Raporu-2023

UEFA Kulüp futbolunun finansal durumları ve yatırımlarına ilişkin yıllık görünüm ve benchmark raporunu yayınladı. Okumak için tıklayınız

 


 

2021-Money-league-Raporu

 

Yirmidördüncü Deloitte Money League raporuna göre Barcelona'nın 715.1 Milyon Euro'luk geliriyle ilk sırada yer aldığı, tamamı merkez lig kulüplerinden oluşan ve bir önceki yıla göre gelirleri %12 azalan Para Ligi raporunu okumak için tıklayınız

 


 

 

annual report 202021 photo

 

Avrupa Futbolunun patronu UEFA’nın gelirleri 5.7 Milyar Euro’ya Ulaştı. Raporu okumak için tıklayınız.

 


 

 UEFA-Kulup-Futbolu-Lisanslama-2023


UEFA’nın 2023’te yayınladığı en son  Kulüp Lisanslamaya İlişkin Karşılaştırma raporuna göre kulüpler Pandemi döneminde 7.3 Milyar Euro zarar ettiler. UEFA raporu, Avrupa kulüp futbolunun endişe verici bir resmini çiziyor. Raporu okumak için tıklayınız.

 


    

191112 Aktifbank Ekolig

 

Türk futbolunun gelirlerinin ve ekonomik görünümünün mercek altına alındığı Futbol Ekonomi Raporu – EkoLig'in dördüncü sayısı yayınlandı. Süper Lig’in 2017-2018 sezonu sonunda 3,2 milyar TL olan geliri, 2018-19 sezonunda 4,2 milyar TL’na ulaştı. Bkz.

 

 

master bm report lowres

 

The European Club Footballing Landscape 2022


UEFA'nın Avrupa Lulüp futboluna ilişkin 13, kez yayınladığı, Covid-19'un etkilerinin de analiz edildiği raporu okumak için Bkz.


 

 EkoSpor-y

“Ekospor’un aylık bültenlerinden haberdar olmak için tıklayınız”

 

Süper lig Marka değeri araştırma

''Taraftar Algısına Göre Türkiye Süper Ligi Marka Değerini Etkileyen Faktörlerin ve Marka Değeri Boyutlarının Değerlendirilmesi'' Prof. Dr. Musa PINAR öncülüğünde yapılan bu araştırmayı okumak için tıklayınız.

 

 

the-european-elite-2019

KPMG Avrupa’nın 32 Elit Kulübünün değerlemesini yaptı. Süper Lig’den Galatasaray ve Beşiktaş’ın da bulunduğu bu raporda en değerli kulüp 3.2 Milyar Euroluk değeriyle Real Madrid oldu. Raporu okumak için tıklayınız.
 

Endustriyel_futbol

 

Futbolda Endüstriyel Denge ve Başarı Üzerine

Futbolun Endüstriyel gelişimi, kulüplerin sportif ve iktisadi/mali yapılanışını derinden etkiliyor. Dorukhan Acar’ın Kurumsal Yönetim temelli yaklaşımı ile "Futbolda Endüstriyel Denge ve Başarı"yı okumak için tıklayınız

 

 

Türkiye'de Kadın Futbolunun Gelişimi ve Günümüzdeki Durumu

 

imagesCAVM4O4L

 

Dr. Lale ORTA’nın Kadın Futboluna Entelektüel Bir Yaklaşım Sergilediği makalesi için tıklayınız.” 

 

 

İngiliz Futbolunda Kurumsal Yönetişim Üzerine

 

governance_in_football

 

Tüm kulüplerimize ve Türk Futbol yapılanmasına farklı bir bakış açısı kazandırabileceğini düşündüğümüz, İngiliz Parlementosu’nun Kültür, medya ve spor Komitesi’nin hazırladığı raporu okumak için tıklayınız. 

 

money-and-soccer

“Money scorring goals”, Gerçekten de “Para Gol Kaydedebiliyor mu? “

Euro 2012’nin olası ekonomik etkilerini
okumak için tıklayınız. 



FFP

Futbolda Finansal Sürdürülebilirlik Kapsamında ''Finansal Fair Play Başa Baş Kuralı ve Beşiktaş Futbol Kulübü Üzerinde Bir Uygulama 
Hüseyin AKTAŞ/Salih MUTLU,

okumak için tıklayınız.