Fenerbahçe'nin Borcu 460 Milyon Euro
x
Buradasınız >> Ana Sayfa Kitap Tanıtımı Fenerbahçe'nin Borcu 460 Milyon Euro


86FB699

Futbolekonomi- 26 Ekim 2020 Fenerbahçe Başkan Yardımcısı Burhan Karaçam, Yüksek Divan Kurulu’nda yaptığı açıklamada 612 milyon Euro olan kulüp borcunun 460 milyon euroya indiğini açıkladı.

 

Koronavirüs önlemleri kapsamında online olarak yapılan yüksek divan kurulu toplantısında Fenerbahçe başkan yardımcısı Burhan Karaçam, kulübün toplam borcunun 612 milyon Euro'dan 460 milyon Euro'ya indirildiğini ifade etti.  

 

Burhan Karaçam, yönetime geldikleri zaman devraldıkları bilanço borç toplamının 612 milyon Euro olduğunu ifade ederek, ''Bilanço dışı borçlarda 112 milyon Euro seviyelerindeydi. Bizim bu dönem içinde yaptığımız yönetim olarak en önemli iki hamleden bir tanesi futbol takım harcamalarını 2017-2018 sezonunda 93 milyon Euro iken bir sonraki sezon 82, sonra 64 şimdi 56 milyon Euro'ya geriledi. İkinci büyük hamlemizde borçlarla beraber devraldığımız önemli bir açık pozisyon sıkıntımız vardı."

 

"Döviz cinsinden varlıklarla karşılaştığımızda 300 milyon Euro'luk bir açık vardı. Bu kurların yükselme eğilimi vardı. Bu açık durumumuzu 60-70 milyon Eurolara indirdik. Dövizlerin, Türk Lirası'na dönüştürme konusunu Nisan ortasında tamamlamıştık. Bu şekilde 612 milyon Euro olan borcumuz 460 milyon Euro'ya indi."

 

"Bu başta başkanımızın kişisel maddi katkılarının yanı sıra camiamızın yeni desteği ve yönetimimizin aldığı kararlarla oldu. Fenerbahçe'nin konsolide borcu 4 milyar 300 milyona gelmiş durumda. Bu spor kulüplerinde Türkiye'deki en yüksek borç durumu. Futbol A.Ş olarak finansal borç 2 milyar 171 milyon durumunda. Bizler önümüzdeki dönemde bankalarla görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Bu borçlar bir şekilde yeniden yapılanacak. Onların prensipleri görüşülüyor. Ama rakam çok yüksek. Biz Fenerbahçe Spor Kulübü olarak konsolide bazda zarar ediyoruz."

 

"Biz bunlar geri ödemek için kar yapmamız lazım. Burada en önemli konu sportif başarıyla bu borç geri ödemeyi denge içerisinde götürebilmek. Ne yazık ki gelinen noktada bütün dünyada ne kadar maddi varlığınız güçlüyse, sportif başarıyı elde etmede şanslı oluyorsunuz. Bundan sonraki 9-10 yıllık dönemde yapmamız gereken şey ayağımızı yorganına göre uzatmak. Fenerbahçe'nin hedeflediği şampiyonluklara ulaşabilmek lazım. Mali açıdan daha yüksek bir borç ödemeyle karşı karşıya kalırsanız sportif başarı şansınız düşüyor. Bunların dengelenmesi önümüzdeki dönemlerde takip edilmesi gereken bir durum" diye konuştu.

 

"Fenerbahçe Futbol A.Ş. ve Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği'nin yapısı hakkında konuşan Burhan Karaçam, "Biz Bankalar Birliği'yle görüşmüyoruz. Biz ve kulüpler, kulüplere kredi vermiş olan bankaların bir araya geldiği gruplarla görüşüyoruz. Biz bu bankalarla sadece dernek olarak değil Futbol A.Ş.'nin de borçlarının yapılanmasın düşünüyoruz. Bunun süresi 2 yılı ana para ödemesiz toplam 9 yıl. Derneğin ve Futbol A.Ş.'nin bu yapılanma olması halinde bu süre içerisinde ilave borçlanma yapamayacağı konusu durumu mevcut."

 

"Dernek, Futbol A.Ş. ile yapılacak olan sözleşmeye taraf olacak ve ek belge istenilebilecek. Ama aynı zamanda Futbol A.Ş. ile Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği birbirinden ayrışacak. Şu anda önemli sıkıntılarımızdan bir tanesi derneğin bütün gelirlerinin hakları Futbol A.Ş.'ye devredildiği için dernek bir kısım Futbol A.Ş.'den kullanmak durumunda kalmış. Böylece de artan bir borç durumu var. Şu anda 1.8 milyar gibi bir borç gözükmekte. Bu rakamın bir şekilde bu yapılanma içinde arındırılması gerekecek" diye konuştu.{jcomments on}

                    linkedin-logo Paylaş                        Flipboard -logo Paylaş

Bu İçerik  16717  Defa Okunmuştur
 

Degerli yazarimiz Futbol Ekonomi Site Yetkilisi Perşembe, 22 Eylül 2011.

YAZARIN DIGER YAZILARINI GORMEK ICIN TIKLAYIN

futbolekonomihakkimizdabanner2

esitsizliktanitim

aksartbmmraporbanner

Yazarlarımızın Son Yazıları

Doç. Dr. Kutlu Merih
Doç. Dr. Kutlu Merih
Doç. Dr. Deniz Gökçe
Doç. Dr. Deniz Gökçe
Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu
Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu
Murat  Başaran
Murat Başaran
Mete İkiz
Mete İkiz
Hüseyin Özkök
Hüseyin Özkök
Ömer Gürsoy
Ömer Gürsoy
Neville Wells
Neville Wells
Kenan Başaran
Kenan Başaran
Prof. Dr. Ahmet Talimciler
Prof. Dr. Ahmet Talimciler
Prof. Dr. Lale Orta
Prof. Dr. Lale Orta
Müslüm Gülhan
Müslüm Gülhan
Tuğrul Akşar
Tuğrul Akşar
Av. Hüseyin Alpay Köse
Av. Hüseyin Alpay Köse
Doç. Dr. Recep Cengiz
Doç. Dr. Recep Cengiz
Dr. Ahmet Güvener
Dr. Ahmet Güvener
Av. Arman Özdemir
Av. Arman Özdemir
Dr. Tolga Genç
Dr. Tolga Genç
Tayfun Öneş
Tayfun Öneş
Dr. Bora Yargıç
Dr. Bora Yargıç
Alp Ulagay
Alp Ulagay
Dr. Sema Tuğçe Dikici
Dr. Sema Tuğçe Dikici
Prof. Dr. Fuat Tanhan
Prof. Dr. Fuat Tanhan

Kimler Sitede

Şu anda 1104 konuk çevrimiçi

İstatistikler

İçerik Tıklama Görünümü : 52914967

raporlaranas

kitaplar aksar

1

futbol ekonomi bulten

fesamlogobanner

ekosporlogo


Futbolun ekonomisi, mali, hukuksal ve yönetsel kısmına ilişkin varsa makalelerinizi bize gönderin, sizin imzanızla yayınlayalım.

Yazılarınızı info@futbolekonomi.com adresine gönderebilirsiniz. 

 

futbolekonomisosyal2

 

sosyal1