Juventus'tan 200 Milyonluk Dev Zarar
x
Buradasınız >> Ana Sayfa HABERLER & MAKALELER Ekonomi Manşet Juventus'tan 200 Milyonluk Dev Zarar

Juventus'tan 200 Milyonluk Dev Zarar

939c600fa85b4a07b56667a8cc6c2f96

Futbolekonomi- 21 Ekim 2024  . Kulübün UEFA gelirlerinden mahrum kalması,  zararın oluşmasında önemli rol oynadı.  Vergi öncesi kulüp zararı  117 milyon Euro'dan 196 milyon Euro'ya Yükseldi. Ödenen vergilerle birlikte toplam kulüp zararı 199,2 Milyon Euro olarak gerçekleşti. Kulübün net borcu ise 242,8 Milyon Euro olarak gerçekleşti. 

 

Juventus'un 2023/24 hesapları, Serie A'da üçüncü oldukları ve finalde Atalanta'yı yenerek Coppa Italia'yı kazandıkları bir sezonu kapsıyor.

 

Ancak, 2011/12'den bu yana ilk kez Avrupa'da oynamadılar ve bu da kulübün mali durumunu gerçekten etkiledi.

 

Bunun nedeni, UEFA'nın Juventus'u Ağustos 2022 FFP uzlaşma anlaşmasını ihlal ettiği için Avrupa'dan dışlayarak cezalandırması ve ayrıca 20 milyon Euro para cezası kesmesiydi (ancak 10 milyon Euro gelecekteki mali hedefleri karşılayıp karşılamadıklarına bağlı olarak şartlıydı).

 

Çeşitli yasal sorunlarının bir sonucu olarak, Juventus'a İtalyan yetkililer tarafından 10 puanlık bir ceza verildi ve bu, onları 2022/23'te Serie A'da üçüncülükten yedinciliğe düşürmeye yetti, bu da sadece Konferans Ligi'ne (yasaklamadan önce) katılmaya hak kazandıkları anlamına geliyordu.

 

1Juve1

Aslında, Juventus zaten sahada zorlanıyordu (kendi yüksek standartlarına göre). Ligi üst üste dokuz sezon kazandıktan sonra, hem 2020/21 hem de 2021/22'de dördüncü sıraya gerilediler.

 

Geçen sezon üçüncülüğe kısmen geri dönmeleri önemliydi, çünkü bu Juventus'un bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne geri döndüğü anlamına geliyordu.

 

Bunun üzerine, Massimiliano Allegri'nin yerine, Bologna'daki olmlu bir performans ortaya koyan Thiago Motta takımın başına getirildi.

Kulüp geliri 89 nmilyon Euro azalışla  461 milyon Euro'dan  372 milyon Euro'ya  89 milyon Euro'ya (%19) düşerken, oyuncu satışlarından elde edilen kâr da 47 milyon Euro'dan 22 milyon Euro'ya geriledi. 

 

Gelirdeki büyük düşüşün ana nedeni, Şampiyonlar Ligi'ne gidememekten dolayı, yayın gelirlerinin 157 milyon Euro'dan 100 milyon Euro'ya düşmesi oldu. 

 

Diğer gelir akışları da Avrupa'da oynamamaktan etkilendi, bilet satışları 62 milyon Euro'dan 58 milyon Euro'ya (6%) düşerken, ticari gelirler de  219 milyon Euro'dan,  203 milyon Euro'ya (7%) düştü.

 

Ayrıca, oyuncu kiralamaları 23 milyon Euro'dan 11 milyon Euro'ya, %50'den fazla düştü.

 

Bu dönemde kulüp  giderleri de  37 milyon Euro (%6) azaldı.  Buna karşın, finansal giderler (faiz) ise,  net  3 milyon Euro artarak  21 milyon Euro'ya (%14)  çıktı.

 

Kulübün  ücret  bordrosu da  282 milyon Euro'dan 264 milyon Euro'ya 18 milyon  (%6) düşerken, oyuncu amortismanı (değer düşüklükleri dahil) 159 milyon Euro'dan 139 milyon Euro'ya 20 milyon Euro  (%13) düştü. Ayrıca, diğer giderler 145 milyon Euro'dan 136 milyon Euro'ya 9 milyonEuro (%6) düştü...

                    linkedin-logo Paylaş                        Flipboard -logo Paylaş

Bu İçerik  7914  Defa Okunmuştur
 

Degerli yazarimiz Futbol Ekonomi Site Yetkilisi Perşembe, 22 Eylül 2011.

YAZARIN DIGER YAZILARINI GORMEK ICIN TIKLAYIN

futbolekonomihakkimizdabanner2

esitsizliktanitim

aksartbmmraporbanner

Yazarlarımızın Son Yazıları

Doç. Dr. Kutlu Merih
Doç. Dr. Kutlu Merih
Doç. Dr. Deniz Gökçe
Doç. Dr. Deniz Gökçe
Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu
Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu
Murat  Başaran
Murat Başaran
Mete İkiz
Mete İkiz
Hüseyin Özkök
Hüseyin Özkök
Ömer Gürsoy
Ömer Gürsoy
Neville Wells
Neville Wells
Kenan Başaran
Kenan Başaran
Prof. Dr. Ahmet Talimciler
Prof. Dr. Ahmet Talimciler
Prof. Dr. Lale Orta
Prof. Dr. Lale Orta
Müslüm Gülhan
Müslüm Gülhan
Tuğrul Akşar
Tuğrul Akşar
Av. Hüseyin Alpay Köse
Av. Hüseyin Alpay Köse
Doç. Dr. Recep Cengiz
Doç. Dr. Recep Cengiz
Dr. Ahmet Güvener
Dr. Ahmet Güvener
Av. Arman Özdemir
Av. Arman Özdemir
Dr. Tolga Genç
Dr. Tolga Genç
Tayfun Öneş
Tayfun Öneş
Dr. Bora Yargıç
Dr. Bora Yargıç
Alp Ulagay
Alp Ulagay

Kimler Sitede

Şu anda 1104 konuk çevrimiçi

İstatistikler

İçerik Tıklama Görünümü : 52487448

raporlaranas

kitaplar aksar

1

futbol ekonomi bulten

fesamlogobanner

ekosporlogo


Futbolun ekonomisi, mali, hukuksal ve yönetsel kısmına ilişkin varsa makalelerinizi bize gönderin, sizin imzanızla yayınlayalım.

Yazılarınızı info@futbolekonomi.com adresine gönderebilirsiniz. 

 

futbolekonomisosyal2

 

sosyal1