Cezası Kadar Tepkileri de Komik!
x
Buradasınız >> Ana Sayfa HABERLER & MAKALELER Genel Ahmet TALİMCİLER Cezası Kadar Tepkileri de Komik!

Cezası Kadar Tepkileri de Komik!

Ahmet cakar

Ahmet Talimciler- 5 Ocak 2015 6222 sayılı sporda şiddet yasası taraftarlardan sonra ilk kez bir futbol yorumcusunun ceza almasına neden oldu.

Beyaz TV’de yayınlanan programda Ahmet Çakar’ın iki hakem ve dönemin merkez hakem komitesi başkanının fotoğraflarına yönelik olarak yaptıkları cezai yaptırım ile sonuçlandı.

 

Kişilik haklarına yönelik olarak verilen ceza sonucunda Ahmet Çakar’ın 3 ay boyunca futbol sahalarında maç izleyememesi uygun görülüyordu. Cezaların yaptırıcı bir edim içermemesi durumu bir kez daha hayata geçiriliyor ve gerçekten işlemeyecek ve etkili olmayacak komik bir cezai yaptırım veriliyordu. Benzer durumu daha önce Aziz Yıldırım’a verilen tribünlere girmeme cezasında da yaşadık. Tribünlere girmesi yasak olan Yıldırım, kendi locasında maç seyretmişti. Sporda şiddetin önlenmesine yönelik olarak çıkartılan düzenlemelerin sadece taraftarların maçlara girmesinin önünü kestiğini defalarca belirttik. Olayların çıkmasında etkileri bulunan özellikle kulüp yöneticilerinin ve medya mensuplarının her defasında es geçildiğini ve bu uygulamaların çifte standart yarattığını dile getirdik. Verilen bu komik cezadan sonra söz konusu kanal ve program ekibinin tepkisi ise görülmeye değerdi.

 

Şova dönüştürdükleri programlarında, zaman zaman ekranı karartarak ve programın moderatörünün ayağa kalkarak yapmış olduğu açıklamalar, spor medyası derslerinde rahatlıkla kullanılabilir. Kendilerinin ne kadar çok ülke futbolunun ve doğruların yanında olduğunu ileri süren buna karşın verilen cezanın ne kadar yersiz ve tutarsız olduğunu haykıran kişilere şahit olduk. Hatta bu cezanın Türk futbolunun bundan sonra yaşanacaklar için bir milat olarak hayırlara vesile olabileceği bile dile getirildi. Bundan sonra kendilerinin yöneticilerin yaptıkları her açıklamanın takipçileri olacakları ve şiddeti bitirmede kendilerine vazife çıkarttıklarını belirttiler.

 

‘Bana dokunmayan yılan bin yaşasın’ düsturu ile kuşakların yetiştirildiği bir ülkede, canı yanıncaya kadar olan bitenlerle ilgilenmeyen ve gerçek görevi olan doğruların peşinden koşmak yerine sahibinin sesi olmayı seçen medyanın olduğu yerde cezalar gibi tepkiler de komik kaçıyor.

Programlarında sürekli olarak iktidara yakın durabilmek için ellerinden geleni yapan ve ‘o kadar işinin arasında spor kulüplerinin sorunları ile uğraşan spor bakanımızın açıklamaları’ adı altında bakanlığı yüceltip Türkiye futbol federasyonunu yerin dibine gömen zihniyete dikkat etmeliyiz. ‘Passolig’den paraları aldığınız zaman güzeldi ancak iş uygulamaya geldiğinde sesiniz çıkmıyor’ diyerek federasyonu eleştirenlerin, program sponsorlarının passolig olması ve bu kadar çok tek yanlı konuşmaları tesadüf olmasa gerek! Diğer alanlarının da bundan çok farklı olmadığı bir ülkeyiz.

Naklen yayın kuruluşunun yapması gereken ödemelerin federasyon tarafından yapıldığı ve kulüplerin ‘nefes aldığı’ bir futbol ikliminde kendimizi kandırmaya devam ediyoruz! Yeniden yaptığımız ve milyonlarca lira harcadığımız stadyumlarımızın, iklim koşullarına uygun şekilde dizayn edilmediği için maçları su dolu ya da buz pistine dönen sahalarda oynamak ya da ertelemek zorunda kalıyoruz! Deplasmana maç yapmaya gelen takımını saraya çıkartmayı erdem zanneden yöneticilerin olduğu bir futbol kültürüne sahibiz! Bu ziyaret sırasında telefonundan saat görüntüleri paylaşarak muhalif olduğu zannedilen futbolcuların ve onların bu görüntülerine saçma sapan yorumlar yazan insanların ülkesinde yaşıyoruz! Hızla kaybediyoruz ve ne acıdır ki kaybettiklerimizin farkına varabilecek bir durumda bile değiliz.{jcomments on}

 

                    linkedin-logo Paylaş                        Flipboard -logo Paylaş

Bu İçerik  2741  Defa Okunmuştur
 

Degerli yazarimiz Prof. Dr. Ahmet Talimciler Perşembe, 25 Kasım 2010.

YAZARIN DIGER YAZILARINI GORMEK ICIN TIKLAYIN

futbolekonomihakkimizdabanner2

FutbolEkonomi Yıllık Seckisi 2025

esitsizliktanitim

Yazarlarımızın Son Yazıları

Doç. Dr. Kutlu Merih
Doç. Dr. Kutlu Merih
Doç. Dr. Deniz Gökçe
Doç. Dr. Deniz Gökçe
Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu
Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu
Murat  Başaran
Murat Başaran
Mete İkiz
Mete İkiz
Hüseyin Özkök
Hüseyin Özkök
Ömer Gürsoy
Ömer Gürsoy
Neville Wells
Neville Wells
Kenan Başaran
Kenan Başaran
Prof. Dr. Ahmet Talimciler
Prof. Dr. Ahmet Talimciler
Prof. Dr. Lale Orta
Prof. Dr. Lale Orta
Müslüm Gülhan
Müslüm Gülhan
Tuğrul Akşar
Tuğrul Akşar
Av. Hüseyin Alpay Köse
Av. Hüseyin Alpay Köse
Doç. Dr. Recep Cengiz
Doç. Dr. Recep Cengiz
Dr. Ahmet Güvener
Dr. Ahmet Güvener
Av. Arman Özdemir
Av. Arman Özdemir
Dr. Tolga Genç
Dr. Tolga Genç
Tayfun Öneş
Tayfun Öneş
Dr. Bora Yargıç
Dr. Bora Yargıç
Alp Ulagay
Alp Ulagay
Dr. Sema Tuğçe Dikici
Dr. Sema Tuğçe Dikici
Prof. Dr. Fuat Tanhan
Prof. Dr. Fuat Tanhan
Prof. Dr. Turgay Biçer
Prof. Dr. Turgay Biçer
Av. Mustafa Batmaz
Av. Mustafa Batmaz

Kimler Sitede

Şu anda 964 konuk çevrimiçi

İstatistikler

İçerik Tıklama Görünümü : 58177233

aksartbmmraporbanner

raporlaranas

kitaplar aksar

1

futbol ekonomi bulten

fesamlogobanner

ekosporlogo


Futbolun ekonomisi, mali, hukuksal ve yönetsel kısmına ilişkin varsa makalelerinizi bize gönderin, sizin imzanızla yayınlayalım.

Yazılarınızı info@futbolekonomi.com adresine gönderebilirsiniz. 

 

futbolekonomisosyal2

 

sosyal1